Divadelný štvrtok v SOS s Neprebudeným z Popradu

KULTÚRA
0 /

Stredoslovenské osvetové stredisko v novembrovom Divadelnom štvrtku prichádza s ponukou ďalšieho výborného divadelného predstavenia. Pre milovníkov divadla na 7. novembra 2019 vybrali skutočnú divadelnú lahôdku v podaní členov Divadla COMMEDIA z Popradu v komornej sále SOS na Dolnej 35.

Mgr. art. Maroš Krajčovič, režisér a odborný pracovník SOS pre divadlo, o uvedení tejto divadelnej inscenácie hovorí:

„Po šiestich rokoch sme pripravili pre  banskobystrické publikum výnimočnú divadelnú úpravu  klasického textu slovenského autora Martina Kukučína NEPREBUDENÝ. Táto inscenácia patrí skutočne k vrcholným a výnimočným divadelným inscenáciám a nadväzuje na programové spracovávanie klasickej slovenskej literatúry.“

S divadelným spracovaním Švandtnerovej MÁLKY si súbor popradského Divadla COMMEDIA vydobyl v roku 2004 nielen titul TVORIVÝ ČIN ROKA sezóny, ale veľmi úspešne reprezentoval slovenské neprofesionálne divadlo na celosvetovom festivale amatérskeho divadla v Monaku a v Kanade.

Na oboch festivaloch sa Divadlo Commedia stala laureátom festivalov. V Monaku sa stal súbor laureátom festivalu aj s inscenáciou NEPREBUDENÝ.

Ide o voľné spracovanie hry na motívy rovnomennej poviedky Martina Kukučína. Tragický, človečinou a jemným humorom presvietený príbeh zaľúbeného husiara Ondráša Machuľu, ktorý sa pre svoju duševnú nezrelosť nevie ubrániť nástrahám sveta.

Banskobystrický divák už mal možnosť vzhliadnuť, aj v cykle DIVADELNÝ ŠTVRTOK, z tvorby Divadla COMMEDIA komédie Kapustnica, Zabudni na Hollywood, Stroskotanci na šírom mori a ďalšie.

Neprebudený sa hrá na doskách Komorného divadla SOS vo štvrtok 7. novembra o 18:00 hod. Vstupné 5 €. Predpredaj vstupeniek v je v Informačnom centre mesta Banská Bystrica na Námestí SNP 1.

Zdroj: SOS BB a (dem), Foto: Rišo Gerényi a ilustračné