Bábkové divadlo na Rázcestí pripravilo prázdninový program pre školákov

KULTÚRA
0 /

Už viac rokov pripravuje bystrické BDNR intenzívny jarnoprázdninový program venovaný najmä školákom , ktorí majú týždňové voľno. Nebude tomu inak ani vo výnimočnom roku 2020, v roku, ktorý si pripomína sté narodeniny slovenského profesionálneho divadla.

BDNR hrá od 24. do 28. februára v dvoch hracích časoch, uvádza divadelné predstavenia a tvorivé ateliéry pre deti a rodiny. V utorok, stredu a štvrtok sú o 10:00 na programe tvorivé dielne s rôznym zameraním.

Bábkový ateliér /25. 2./ vás vtiahne do sveta animácie a rôznych typov bábok, ktoré ožijú pod rukami bábkoherečky Aleny Sušilovej. Ateliér poskytuje priestor, aby si deti vyskúšali radosti a starosti bábkoherca s vodením bábok na vlastnej koži.

V obľúbenom Ponožkovom ateliéri /26.2./ si pod vedením výtvarníčky Katky Mažáryovej vyrobíte roztomilú bábku, na ktorú môžete použiť aj vlastnú ponožku. Jednoduché a pôsobivé bábky z ponožiek sú inšpirované predstavením BDNR pre najmenších Hmatuláci. 

Meninový ateliér s maskami /27. 2./ prinesie do BDNR benátsky karneval. Hostia ateliéru si pod vedením výtvarníčky Terezy Krnáčovej budú môcť vytvoriť tvárovú masku s držadlom, vítané sú nápady inšpirované vlastnými menami. Oslávencom, ktorí majú meniny v jarnoprázdninovom týždni (Matej, Matiáš, Frederika, Viktor, Alexander, Zlatica, Zlatka, Radomír, Albín) divadlo ponúka vstup do ateliéru s 50 – percentnou zľavou.

V pondelok, utorok, štvrtok a piatok sú o 15:00 hodine na programe divadelné predstavenia pre deti od 3, eventuálne 4 rokov.

Prvý jarnoprázdninový deň ponúka najčerstvejšie predstavenie divadla venované deťom, protiklamársku rozprávku o zamrznutých ušiach, zlom škriatkovi a dobrých palacinkách. Inscenácia O chlapcovi, ktorý vymenil svoju čiapku za čokoládu mala premiéru v januári tohto roku v réžii domáceho režiséra Mariána Pecka a okamžite sa stala diváckym favoritom. Pre deti od 4 rokov.

Utorok prinesie marionetovú stálicu divadelného repertoáru Dve rozprávky na brušku: O Jurkovi s kozou a O Dobromilovi a Lenimírovi. Inscenáciu podľa staročeských rozprávkových  príbehov K. J. Erbena pre BDNR zrežírovala česká divadelníčka Bela Schenková. Predstavenie srší humorom, ktorý pobaví malých aj veľkých,  účinkujú unikátne storočné marionety. Pre deti od 3 rokov.

Okrem predstavení z repertoáru BDNR sa predstaví aj špeciálny hosť. Pozvanie prijalo Divadlo Babadlo z Prešova, ktoré do Banskej Bystrice prinesie bábkovú interpretáciu klasickej ľudovej rozprávky Popolvár v režijnej interpretácii zakladateľky divadla Júlie Labudovej.  Hosťovské predstavenie sa uskutoční vo štvrtok 27. februára, je venované deťom od 3 rokov.

Jarnoprázdninový týždeň uzavrie piatkové predstavenie Princezná na hrášku podľa rovnomennej rozprávky dánskeho rozprávkara H. Ch. Andersena. Inscenáciu pre BDNR zrežíroval hosťujúci režisér Michal Náhlík. V rozprávke nebude chýbať princezná, dvorné dámy, ale objaví sa aj princ, ktorý bieleho koňa vymenil za bicykel…   Pre deti od 3 rokov.

Neváhajte, vyberte si predstavenia a tvorivé aktivity podľa vlastnej chuti a príďte do divadla! Viac informácií o programe Jarných prázdnin nájdete na webe divadla www.bdnr.sk .

Program sa robí v rámci Roku slovenského divadla 2020, s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica.  Zriaďovateľom divadla je Banskobystrický samosprávny kraj.

Rezervácie vstupeniek je na telefónnom čísle 048/412 55 13 alebo webe vstupenky@bdnr.sk. Predaj online:  www.ticket-art.sk.

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR