Ľubomír Motyčka: Posmech zo zla a hlúposti

Blog
2 /

Chcete kandidovať za nejakú straničku? Tak skúste na Facebooku šíriť hystériu, tárať a fabulovať. Ožívajú viacerí ctižiadostivci. A samozrejme aj aktivisti.

Toto leto sa v Banskej Bystrici nájde dosť dôvodov na protesty. Obrovskú hystériu vyvolala informácia o vojenskej prehliadke. Aktivisti sa s tým dostali aj do televízie. A čím väčšie táranie, tým búrlivejšia diskusia.  Čo takto teraz diskutovať o tom, kto vymyslel náklady na prehliadku vo výške 10 miliónov? Potom z toho bol milión a dnes STO TISÍC. Nikto sa ani nezahanbí…

Mesto Banská Bystrica vydalo informáciu, že na sídlisku Sever sa nejdú  stavať žiadne bytovky. Prečo? Lebo už je na svete petícia proti výstavbe, ktorá nebude. Ale veď pán primátor, to sa nerobí! K petícii treba ešte urobiť živú reťaz a dať šancu aktivistom, aby urobili protestný míting.

A ako mestský poslanec ešte čosi dodám. S patričnou dávkou hystérie som už bol vyzvaný, ako mám hlasovať. Ide zasa o nejakého, vraj silného investora aj s náznakom, či my poslanci nebudeme kúpení. Bože, akú starosť majú o nás tí, ktorých ľudia nezvolili.

A čo takto slušnosť? Nože teraz diskutujte, nadávajte, urážajte. Ako istý pán Fehér, pre ktorého som úbohý starec, ktorý by sa mal odpratať z cesty. On je vraj mladý a to je výsada. Keď tu nebudem ja, on bude konečne zvolený.

Ibaže, politika nie je o intrigách. Aspoň nie tá malá. Ľudí nemáme ovládať. Ani sa slepo podriaďovať rôznym názorom. Nechať si radiť, to áno, počúvať, to áno, ibaže ľudí musím mať predovšetkým rád. Platí však, že hlúposť a zlo výsmech potrebujú.

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka