Ľubomír Motyčka: Nech horí oheň pravdy

Blog
7 /

Je až neuveriteľné, ako sa demaskuje naša vláda. Chápem, každý normálny politik si musel uvedomiť, že s Matovičom to nepôjde, že spojenie s ním je jasná politická samovražda. Kto tam teda šiel? Chorobní karieristi, narcisy a ľudia bez reálneho uvažovania.

Preto tam máme Kolíkovú, druhotriednu ministerskú úradníčku, ktorá obhajuje zákony likvidujúce demokraciu a mimoriadne rýchlo starnúcu Remišovú, ktorá si už asi začína uvedomovať vlastnú neschopnosť.

Máme tam križiaka, ktorý patrí hocikde, len nie do sociálnej oblasti, ministra obrany, ktorý je militarista a lobista amerických zbraní, máme ministra vnútra, ktorému sa rúca policajný zbor, náboženského fanatika na poste ministra zdravotníctva a podobne. No a na čele narušený človek. Všetci postupne niečo vyzrádzajú, lebo sú takí hlúpi, že nevedia ani čušať.

Oni sú tak neschopní, že podceňujú ľudí. Myslia si, že sme ako oni. Neustále klamú a zavádzajú. Keby to s Lučanským nebolo také tragické, tak by sa ministrom dalo aj vysmievať. Klamú jeden ako druhý. Ministerka spravodlivosti už plne odhalila svoj charakter. Minister Naď nepotrebuje pravdu, on potrebuje vedieť, kto tie dokumenty vyniesol.

Minister Mikulec sa ďalej lyžuje, osud „jeho“ človeka z polície je nezaujímavý. Minister zdravotníctva čaká, kedy ho osloví duch svätý a pripomenie mu, že smrť (vražda) je aj zdravotnícky problém No a ktovie, kde je zase premiér. Ale nech tam zostane ticho. Beztak nič rozumné nedokáže priniesť.

No a do toho aj novinári. Zaujímavé médiá, nepredajné, nečítané, len dotované. Vrcholom je Tódová, zaujímavá figúrka modernej žurnalistiky. Okrem toho, že vie všetko skôr ako ministri a suverénne porušuje zákon, už má hotové aj video o vine Lučanského, čo je ďalšie porušenie zákona.

Ľudia, teda niektorí, sú poriadne osprostení väčšinou médií. A to už dlhé roky. Až takmer fašistická propaganda mnohých opantala. A nechce sa ich pustiť.

Nemajú argumenty, tak sa vracajú k ošúchaným témam ako komunisti či Smer. Napokon veď oni ich takto popularizujú, lebo ľudia viac vidia skôr veľmi zlú prítomnosť ako menej zlú minulosť. Je to ich slabosť ducha. Tých, čo tárajú i tých, čo to podnecujú.

Na Slovensku nech len horia sviečky za  systémom umučeného generála. Chcelo by sa povedať: „Vy idioti, urobili ste nám národného hrdinu.“ A dnes viem, že ani SaS, Progresívnemu Slovensku ani Tódovej či americkému veľvyslanectvu sa nepodarí urobiť z nás 51. štát USA.

My na Slovensku nechceme ten bezbrehý  liberalizmus. Nechceme spoločnosť, kde sa vraždia ľudia, len aby boli ticho. Nechceme americký liberalizmus, v ktorom 30 % ľudí nemá žiadne zdravotné poistenie a do 10 % obyvateľov sú bezdomovci. Pozrime si obrázky pyšného Los Angeles, kde na chodníkoch bohatých ulíc žijú ľudia v stanoch. A ich záchodmi je ulica.

Včera mi jeden pán vyčítal, že často dávam jednu svoju fotku. Má pravdu. Je jediná dôstojná, ale neospravedlňuje ma to. Tak teraz ponúkam pekný byt pre niektorého politika, keď ho vyženieme od válova. Viem, dostane americký azyl a nebude to potrebovať, ale keby náhodou…

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka