Ľubomír Motyčka: Je niečo americké aj normálne?

Blog
3 /

Vlna násilia s rasovými nepokojmi, ktorá letí svetom, spojená s idiotským kľačaním belochov a bozkávaním nôh, strhávaním sôch „otrokárov“, ničením a vypaľovaním, je typickou ukážkou amerického marketingového spôsobu života.

Ľudia, akoby stratili rozum. A u nás sa na všetko americké pozeráme s veľkým prejavom nedôvery. Nemyslím si, že je to naša vina. Veľmi odmietaví sme boli i ku všetkému ruskému. Keď sme museli…

Hlúpe kampane vždy znedôveryhodňujú akúkoľvek krajinu či politiku. Spomínam si, bolo to v roku 1990 a vládlo nám VPN. Nejaký aktívny hlupák dostal nápad premenovať obec Hliník nad Hronom. Lebo Hliník – to smrdí komunistami. Už z toho bol symbol boja proti komunizmu, keď sa našiel niekto, kto názov obce spojil s hlinou, čo bola už asi 1 000 rokov pravda. Zmenený názov obce bol len počas maďarizácie.

Všetko sa utíšilo, ešte aj legendárny Hliník sa mohol odsťahovať do Humpolce.

Naša milovaná Amerika nám však trvalo prináša nové a nové impulzy. Spomínate si na harašment a obťažovanie? Ako v čase bosoriek. Stačilo na niekoho ukázať prstom a už bol špinavý. Zaujímavé, že na Kollára neukazoval prstom nikto.

Ono u nás bolo v tomto smere pomerne ticho. Naše ženy majú asi dosť rozumu a vedia, že k životu aj to „obťažovanie“ trochu patrí. Nech je potom na čo spomínať. Samozrejme len do istej úrovne.

Svojho času som bol na Srí Lanke. Na pláži sa topila žena. Nechcelo sa mi zachraňovať ju. Viete ako. Bude sa mykať, strhnem jej podprsenku a bude z toho obťažovanie. Naveľa som si k nej zaplával. Hneď šla ku dnu. A potom sa ma držala ako kliešť. Ešte aj vo vode po kolená. Manželke sa to veľmi nepáčilo, ale pani, skôr ako jej vyškriabala oči, zmizla do svojho hotela.

Teraz je tu nová móda. Samozrejme z Ameriky. Treba viac a viac zbrojiť. Už vyšla tlačová správa o akomsi centre NATO vo Zvolene a v pondelok nám minister armády na zastupiteľstve VÚC má povedať, ako to bude s civilným lietaním….Mám zlé tušenie.

Nechajme sa prekvapiť. Budem rád, ak skloním hlavu a dozviem sa niečo pozitívne. Priznám sa však, že sa až bojím…

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka