Ľubomír Motyčka: Ako zabiť človeka, cestovku, no najmä dôveru…

Blog
0 /

Je veľa možností. Dá sa aj propagandisticky. Jeden z najväčších darebákov Slovenska – Igor Matovič nesmierne dlho tancoval na Kuciakovom hrobe a vymýšľal nekonečné teórie. Dodnes sa poriadne nič nevie.

Teraz prišli časy, keď niekoho ešte len obviníme a hneď je aj vinný, ani len ho netreba odsúdiť. To možno posmeľuje vyšetrovateľov. A huckajúceho Matoviča, ktorý mediálne potrebuje z obvinených mať vinných za mrežami. Hoc aj budú aj „srať krv“. Ako povedal klasik – prokurátor: „Dav potrebuje zábavu.“

Kde kto sa vyhovára na koronu. Tou obhajuje vláda aj zavedenie nekonečného núdzového stavu. Vláda hasí, čo svojou nekompetentnosťou narobila, keď sa na nákazu na jeseň vykašľala. A teraz potrebuje odpútavacie manévre. Hoc aj za cenu ľudského života.

Vinu na Lučanskom nesie celá vládna koalícia. Aj s vládnymi poslancami. Všetci majú na rukách krv človeka. A nech mi niekto vyvráti moju teóriu. Všetko bolo pripravené. Dokážte, že nie. Aj hlasovanie v parlamente, aj vyhlásenie, že do ulíc pôjde armáda, aj smrť človeka, ktorý nesmel prehovoriť. Dokazovanie neviny, to je matovičovčina. Tak, nech sa jej teraz naje.

Skrachovala nám ďalšia cestovka. Vraj pre koronu. Nepravda – pre pasivitu štátu, ktorý veľa kecia, no nič nerobí. Ako poznám ľudí z FIRO touru, pravdepodobne volili niektorú zo strán vládnej koalície. Dočkali sa zmeny.

Nechcem sa posmievať, len konštatujem. Máme vládu, ktorá mala občanov len na jedno použitie. Na voľby. A ešte sa to neskončilo. FIRO tour na Slovensku, nie v Čechách, končí korektne. Občania sa dočkajú odškodnenia. No už ich nikto nechce poistiť proti insolventnosti, lebo vonku na zálohových platbách zostali peniaze. Alebo aj pre niečo iné?

To neviem, do vnútra firmy nevidím. Takto však vonku ostalo slovenským cestovkám 70 až 100 miliónov. Dostali poistenie, hoci sa budú všetci trápiť. Niektorí sú dôveryhodnejší, iní menej. Ale to si bez pohľadu na čísla nedovolím deliť,  taký pohľad mi nikto neumožní.

Niekde uznali hotely zálohy aj na budúci rok, niekde ich ešte celkom nevyplatili a niekde majú silných investorov, ktorí veria, že ovládnu trh. Nebude to ľahké, lebo zuby si brúsia aj silné, cez koronu dobre podporené zahraničné cestovky.

Všetkým nádejným dovolenkárom želám, aby už leto nebolo s koronou. Ideálne by bolo, aby zmizla aj táto vláda, aby sa už nikto nezasamovraždil, nepopálil a všetci aby prežili krásne dovolenky…

 

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka