Jozef Ivan: Skončila futbalová Dukla piata alebo šiesta?

Blog
2 /

Patrím k jedným z mála futbalových fanúšikov, ktorí v sezóne 2018/2019 okrem všetkých 30 druholigových majstrovských futbalových zápasov doma i na ihriskách súperov navštívili i všetky prípravné zápasy nášho mužstva hrané na Štiavničkách.

Po nelichotivom umiestnení MFK Dukla po jesennej časti, kedy sme sa nachádzali na spodných priečkach tabuľky medzi mužstvami bojujúcimi o záchranu, som spolu s vedením mužstva, hráčmi i fanúšikmi futbalu prežíval na jar oprávnenú radosť a hrdosť na dosiahnuté výsledky a výkony nášho mužstva. Stali sme sa jarnou šťukou a získali sme najviac bodov z pomedzi všetkých druholigových kolektívov.

Oprávnene sme sa tešili i z víťazstva v poslednom majstrovskom zápase, kde sme v Stropkove porazili Tatran Prešov 4:1 a na základe skóre i z piateho miesta v tabuľke. Aké však bolo naše prekvapenie, keď dve hodiny po skončení zápasu nás oficiálny portál Slovenského futbalového zväzu futbalnet.sk zaradil na šieste miesto. O deň neskoršie Futbalnet toto tvrdenie opravil a umiestnil nás na piate miesto so zdôvodnením: „Pri rovnosti bodov o  konečnom poradí rozhodol lepší celkový rozdiel skóre.“  Ten sme mali oproti Komárnu, ktoré podobne ako my získalo 46 bodov, lepší v pomere 49:35 a Komárno 48:38.

Na klubovej stráne MFK Dukla sme ešte v stredu ráno boli uvedení na šiestom mieste. Upozornil som preto vedúceho mužstva, aby túto chybu opravil. Ten oslovil oddelenie riadenia súťaží Slovenského futbalového zväzu, aby mu definitívne potvrdili pozíciu na akej sa MFK Dukla umiestnil. Ako tvrdí vedúci mužstva – svojou otázkou ako i argumentami mierne zaskočil riadenie súťaží, ktoré mu nedokázalo na uvedenú otázku 100% odpovedať.

Vo štvrtok 30. mája vraj budú mať vo Vyhniach stretnutie, kde sa budú okrem iného venovať aj Súťažnému poriadku a tento náš dotaz prerokujú a budú nás informovať. Štyri dni po skončení druholigovej sezóny na otázku, ktorá prijímateľom dokumentov na Slovenskom futbalovom zväze musela byť známa ešte pred začiatkom súťaží, no nakoniec to so 100% istotou nie je známe ani dnes.

Nuž čo nato povedať? Fanúšik ty sa s tým netráp. Možno zajtra sa to konečne dozvieme či sme skončili na piatom alebo šiestom mieste. Som presvedčený, že niečo takéto sa určite nestane ani v ´Urundy Burundy´. U nás ako sa môžete sami presvedčiť to ale možné je.

Autor: Jozef Ivan, Foto: MFK Dukla

Jozef Ivan