FOTO: Vážnejším následkom nehody zabránil vodič Jany Laššákovej

SPRÁVY
0 /

TV JOJ zverejnila fotografie z miesta sobotňajšej dopravnej nehody pri obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota. Audi s podpredsedníčkou NR SR Janou Laššákovou jazdiacom po hlavnej ceste nedala prednosť 24-ročná vodička na Škode Fabia prichádzajúca z vedľajšej komunikácie.

Janu Laššákovú, ktorá sedela na zadnom sedadle, so zraneniami bedier a drieku s  podozrením na zranenú chrbticu previezol vrtuľník do Rooseveltovej nemocnice. Vodičke z druhého auta operovali zlomenú ruku v rimavskosobotskej nemocnici.

V nedeľu podpredsedníčku NR SR navštívil v banskobystrickej nemocnici na traumatológii navštívil predseda slovenského parlamentu Peter Pellegrini, ktorý k dopravnej nehode pre TV JOJ uviedol:

„Hodnotí to tak, že práve vďaka reakcii vodiča, ktorý strhol volant do iného smeru, zachránili život aj ten panej. Ak by narazili spredu, následky by boli podstatne vážnejšie.

Vyšetrenia Jany Laššákovej v Roosveltke našťastie nepotvrdili zranenia chrbtice. Hospitalizovaná by mala byť asi týždeň, pokiaľ sa pri liečení jej zranení neobjavia nejaké nepredvídateľné komplikácie.

„Podľa doterajšieho objasňovania išla 24-ročná vodička na aute Škoda Fabia v smere z obce Ožďany do Rimavskej Soboty. Pri odbočovaní na rýchlostnú cestu R2 nerešpektovala dopravné značenie. Na križovatku vošla bez toho, aby sa presvedčila, či môže odbočiť a zrazila sa s autom značky Audi, ktoré išlo z Rimavskej Soboty. Polícia alkohol u oboch vodičov nezistila,“

informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra  Kováčiková.

Možno teda konštatovať, že vďaka duchaprítomnosti vodiča služobného Audi sa vážna dopravná nehoda v sobotu neskončila tragicky  a obe zranené ženy sa zo svojich zranení rýchlo uzdravia.

Zdroj: TV JOJ