FOTO: Banskobystrickí čopráci urobili vo svojom klube motoristický Deň detí

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

V nedeľu bolo priestoroch banskobystrického Chopper Clubu v Radvani veselo. Motorkári tu robili Deň detí pre svojich mladých priateľov z Centra pre deti a rodiny Valaská.

Tí prišli do nových klubových priestorov spolu s deťmi bystrických motorkárov a ich priateľov. Slnko hrialo, ale príjemne sa sedelo v chládku na terase.

„Tak ako každý rok robíme deti z domova vo Valaskej MDD. Tento rok sme sa rozhodli pozvať ich do našej klubovne tu v Banskej Bystrici s posedením, občerstvením a jazdou na motorkách, každý dostane od nás malý darček.“

uviedol Ladislav Kulka z Chopper Clubu Banská Bystrica.

Na špeciálnom ohnisku sa opekali špekačky, v kotli chopráci varili chutný guláš, nechýbali zákusky s vineou a hlavne dobrá nálada, pre tých najmenších v nafukovacom bazéne.

„S Chopper Clubom Banská Bystrica už spolupracujeme viac ako 8 rokov. Sme veľmi radi, že motorkári nás pozvali medzi seba, lebo väčšinou sme pozývali k nám my ich na Deň detí alebo Mikuláša naše deti sa na nich vždy tešia, lebo sú to ich kamaráti. Dúfam, že nám dnes vyjde počasie,“

povedala pre náš portál Zuzana Krahulcová, vychovávateľka z Centra pre deti a rodiny Valaská.

Najatraktívnejšou časťou motorkárskeho Dňa detí bola jazda na motorkách členov klubu v blízkom okolí. To bol zážitok silný zážitok pre deti i samotných motorkárov.

Chopper Club Banská Bystrica

Nadšenci mototuristiky a motošportu z Banskobystrického kraja v roku 2010 založili v Banskej Bystrici Chopper Club Banská Bystrica. Cieľom bolo stretávanie a jazdenie členov s preferovaním svojho koníčka v klube.

S jazdením a poznávaním prírodných krás Slovenska vznikla myšlienka prezentovať okolie Banskej Bystrice, samotnú cestu R66, spájať motorkárov na akciách organizovaných klubom, vyvíjať osvetovú činnosť a samozrejme podporiť deti v detských domovoch a na onkológií.

„Pre možnosť naplniť ambície klubu bolo nutné klub zaradiť do Slovenskej motoscény nezávislých klubov, kde sme boli zaregistrovaní aj s našim logom v roku 2011.Tak ako iné združenia či spolky aj náš klub prešiel rôznymi turbulenciami a nezrovnalosťami, kde niektorí členovia mali inú predstavu o fungovaní a opustili naše rady, avšak smer, ktorý bol vytýčený na začiatku,  je nemenný,“

hovorí  jeden zo zakladajúcich členov Chopper Clubu Banská Bystrica Ladislav Kulka.

Autor: (tom), Foto: ET a ilustračné