Dlhoročný líder Banskej Bystrice a Žiliny Viktor Pečovský sa lúči s hráčskou kariérou

ŠPORT
0 /

Dlhoročný líder Žiliny, Banskej Bystrice a v minulosti aj člen kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Viktor Pečovský končí s profesionálnou hráčskou kariérou.

Viktor Pečovský má na konte 421 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. Žiaden iný hráč sa takouto bilanciou nemôže pochváliť. Na štvrtkovom brífingu s médiami futbalista spätý s Banskou Bystricou a Žilinou vyhlásil:

„Som nesmierne rád za takúto kariéru. Keď som bol malý chalan z Balogu, ani sa mi o tomto všetkom nesnívalo.“

Za Žilinu odohral 251 súťažných duelov, za Banskú Bystricu 170. V našej Dukle pôsobil Viktor v sezónach 2000 až 2011. Strelil 9 gólov ako defenzívny stredopoliar, za žilinských ´Šošonov´ ich dal desať. Pod Dubňom zostáva, avšak už v trénerskej úlohe.

„Áno, už som si čo-to vyskúšal, teraz som sa stal asistentom tímu do 17 rokov. Je mi to blízke, baví ma to, zatiaľ sa v tom vidím. Som rád, že môžem chalanom pomôcť zlepšovať sa,“

– povedal Pečovský, ktorý sa s reprezentáciou sa zúčastnil na EURO 2016 vo Francúzsku. S tímom Žiliny získal double, teda titul a ligový triumf hneď vo svojej prvej sezóne, po prestupe z Banskej Bystrice v roku 2011. Majstrovské oslavy si zopakoval aj v roku 2017. Jeho tím je momentálne na druhom mieste v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. V záverečnom kole Fortuna ligy privítajú Žilinčania Michalovce a Viktor Pečovský chce pomôcť v závere kariéry k trom bodom. Nič iné ako výhru si nepripúšťa:

„Samozrejme, keby to bolo inak, tak ani nenastúpim.“

Rodák z Čierneho Balogu, ktorého do Banskej Bystrice vytiahol vtedajší prezident FK Dukla, dnes šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, si momentálne hľadá angažmán v amatérskom futbale, aby sa udržal vo forme.

Žilinský klub na sobotu avizuje aj jedno polčasové prekvapenie. O čo pôjde, zatiaľ verejnosť a ani samotný hráč, netušia.

„Mne to je fakt jedno, budem rád, keď sa budem môcť rozlúčiť s divákmi na ihrisku. Korona to celé trošku zhatila, chalani z PR oddelenia už čosi predtým vymýšľali, ale nakoniec som rád, že sa to takto podarilo. Zisťujem si čo sa chystá, ale nechce mi nikto nič povedať. Som aj trochu nervózny, ale určite to bude pekné,“

– dodal Viktor Pečovský.

Autor: (cb), Foto: ilustračné +tasr