Derby Sásová – Selce sa hralo bez gólov, nováčik z Priechodu zdolal Jakub

V. LIGA
4 /

Cez víkend bolo na programe aj druhé kolo v piatej futbalovej lige. Hrali sa dve derby stretnutia, v prvom Sásová privítala Selce, ale diváci gól nevideli. Druhé okresné derby sa hralo v Priechode, kde sa tamojší futbalisti poučili z debaklu v prvom kole v Lieskovci a zdolali Jakub 4:2. Hrochoťania nezvládli duel na svojom ihrisku s Bacúchom, prehrali 0:1.

Sásová hrala už tradičné derby so Selcami. V horúcom počasí zavítalo do tamojšej arény 400 divákov, ale márne čakali na nejaký gól. Ten neprišiel, pretože šance oba tímy nepremieňali, zrejme si zobrali futbalisti príklad zo sobotňajších zápasov Rakytoviec a Šalkovej. Čavoj a Faltáni si udržali čisté konto tak v prvom ako i v druhom polčase. Hostia boli viac nervóznejší, videli tri zbytočné žlté karty po tom, čo nesúhlasili s verdiktmi arbitra Roštára. Najprv to bol v prvom polčase Radoš a v samom závere sa ušlo aj dvojici M. Mesík a Klačan.

ŠK Sásová – FK Selce 0:0

Góly: žiadne. Diváci: 400!   

Hrochoťania privítali doma Bacúch a aj tento náš celok z bystrického okresu mal problém s koncovkou. Tiež sa nedokázal presadiť, navyše inkasoval gól z penalty. Rozhodca Hlaváčik ju nariadil v druhom polčase a v 79. minúte ju premenil Meškan. Hostia po prestávke poslali na ihrisko viacero nových čerstvých hráčov, čo sa im vyplatilo. Viac túžili po bodoch a tie napokon aj získali.

ŠK Hrochoť – FK 09 Bacúch 0:1 (0:0)

Gól: 79. Meškan (z 11m). Diváci: 180. 

Priechoďania po debakli v Lieskovci, kde inkasovali v prvom kole až sedem gólov, sa chceli rehabilitovať pred svojimi priaznivcami v domácom derby zápase s Jakubom. A to sa im podarilo. Svoje plány začali napĺňať už v štrnástej minúte. Ujali sa totiž vedenia po góle Chabana. Uplynulo iba päť minút a na 2:0 zvyšoval útočník Štulajter. Hostia odpovedali po polhodine hry Tomášom Klincom, ale na prestávku išli o niečo spokojnejší domáci. V druhom polčase sa Jakub snažil vyrovnať a podarilo sa mu to zásluhou Čiefa v 65. minúte. Lenže Priechod mal ukrytý tromf v nohách Martina Štulajtera. V 73. minúte pridal tento futbalista svoj druhý gól v stretnutí a poslal svoj tím do dôležitého vedenia 3:2. A to nebolo z jeho strany všetko, o sedem minút na to zaknihoval hetrik. To sa mu podarilo z nariadenej penalty. Na tento zásah z jedenástky už Jakub nedokázal odpovedať a musel sa zmieriť s prehrou.

OFK 1950 Priechod – TJ ŠK Sokol Jakub 4:2 (2:1)

Góly: 14. Chaban, 19., 73. a 80. Štulajter (tretí z 11m) – 35. Klinec, 65. Čief. Diváci: 200.

Zostávajúce výsledky: B. Štiavnica – Brezno 4:4, Krupina – Lovča 3:1, Hontianske Nemce – Lieskovec 1:0, Dobrá Niva – Ladomerská Vieska 2:2.

PROGRAM:

druhom kole Slovnaft cupu – Slovenského pohára sa najprv stretnú v stredu 14. augusta17.00 hodine piatoligové Selce s fortunaligovým FK Pohronie. V treťom kole piatej ligy sa si tento náš tím zo Seliec zmeria sily v nedeľu 18. augusta o 16.00 hodine so susedným Priechodom v prestížnom derby stretnutí. V tento deň a v tom istom čase bude hrať Sásová v Brezne a Hrochoť v Lovči. Doma sa predstaví Jakub, ktorý hostí Hontianske Nemce.

Autor: (cb), Foto: archív Bystricoviny (Sásová-Selce)