Silný nárazový vietor v Pjongčangu zastavil aj naše slalomárky a biatlonistky, hokejisti hrajú

ZOH 2018
0 /

Kto z Bystričanov v stredu nad ránom vstával kvôli našim slalomárkam Petre Vlhovej a Veronike Velez – Zuzulovej, bol sklamaný. Kvôli nebezpečnému vetru organizátori zrušili nielen olympijský slalom žien, ale aj vytrvalostné preteky biatlonistiek s našimi želiezkami v ohni Nasťou Kuzminovou, Paulínou Fialkovou a ďalšími.

Silný nárazový vietor sa stáva najväčším nepriateľom prebiehajúcich ZOH v Pjongčangu. V stredu z tohto dôvodu v horskej časti Alpensia najskôr zrušili atraktívny ženský slalom žien a následne aj vytrvalostný ženský biatlon. Menší časový posunuli mali skoky združenárov na strednom mostíku.

V prímorskom meste Kangnung dokonca hrozilo aj zrušenie hokejového zápasu našich chlapcov s Olympijskými športovcami z Ruska kvôli obavám z možného narušenie oceľovej konštrukcie prestrešenia haly vplyvom mimoriadne silného nárazového vetra. To sa však napokon nestalo.

Organizačný výbor varoval ľudí, aby sa nepohybovali  po Olympijskom parku. Mali by  zostať v halách. Novinári sa presunuli zo stanových tlačových centier do arén na tribúny. O ďalšom vývoji budú organizátori, pre ktorých je prioritou bezpečnosť účastníkov olympiády, priebežne informovať verejnosť. Vietor zatiaľ spôsobuje škody len na ľahkých konštrukciách.

Naši hokejisti s Bystričanmi Tomášom Surovým, Patrikom Lamperom, Milošom Bubelom a asistentom hlavného trénera Vladimírom Országhom sa napriek poplašným správam poctivo pripravovali na svoj úvodný olympijský súboj s Rusmi so začiatkom 13:10 SEČ.  Hovorca SZĽH Peter Jánošík pred odchodom našich chlapcov do dejiska zápasu uviedol:

Nemáme žiadnu informáciu o tom, že by náš úvodný zápas turnaja proti Olympijským športovcom z Ruska mal byť ohrozený. Práve sa obliekame a odchádzame na štadión.“

Slalom žien sa zatiaľ presúva na piatok. Vytrvalostné preteky biatlonistiek na 15 km so štvoricou Sloveniek organizátori  preložili na štvrtok o 9:15 hod. SEČ. Muži nastúpia na 20 – kilometrovú trať o 12:20 hod.

 

Zdroj: (dem) a TASR, Foto: TASR-AP