Zdá sa, že Úrad BBSK tají nehodu VW Touareg

SPRÁVY
10 /

Zvláštne veci sa dejú na Úrade BBSK. Niektoré kontroverzné informácie z tejto regionálnej inštitúcie sa dostávajú von iba zhodou okolností. Keď sa na ne pýtate hovorcu, buď sa veľa nedozviete alebo otázky zostávajú bez odpovedí.

Tak to bolo aj v prípade našej otázky na nehodu služobného vozidla VW Touareg, v ktorom vozia župana Mariana Kotlebu. Podľa našich informácií sa dňa 28.mája 2014 toto auto na Lazovnej zrazilo s Feliciou. Kotlebovým vodičom mal byť Michal Albert, odborný referent pre styk s verejnosťou a šéfredaktor mesačníka Náš kraj (v súčasnosti je zastavené jeho vydávanie). Tento úradník by však podľa všetkého nemal mať referentské skúšky na vedenie služobného auta.

Keďže o spomínanej nehode kolujú na verejnosti i medzi novinármi rozporuplné informácie, spýtali sme sa Kotlebovho hovorcu Miroslava Beličku, či a ako došlo k nehode VW Touareg. Zaujímalo nás aj to, kto zavinil zrážku s Felíciou, ktorá osoba viedla služobné vozidlo, koľko stála oprava  resp. či k ničomu nedošlo. Napriek našej opakovanej urgencii sme od hovorcu nedostali žiadnu odpoveď.

Rozhodli sme sa preto zverejniť túto vec, ktorá by si od kompetentných na Úrade BBSK žiadala jasnú odpoveď. Jednoducho kvôli tomu, aby si občania nemysleli, že verejní funkcionári utajujú niektoré im nepohodlné informácie.

Autor: (tom), Foto: ilust,