Víťazstvá plavcov UMB v Poľsku

SPRÁVY
0 /

Poľské mesto Cieszyn pri príležitostí osláv svojho 1200 – ročného výročia založenia mesta bolo hostiteľom 157 pretekárov z 18 klubov z Poľska, Čiech a Slovenska na medzinárodnom plaveckom mítingu „ Sobota w Cieszyne „.

V 25-metrovom bazéne sa predstavila aj sedmička pretekárov z Plaveckého oddielu KTV UMB Banská Bystrica. Súťažilo sa v štyroch vekových kategóriách. Banskobystrické plávanie znovu zanechalo v zahraničí dobrý dojem, čo potvrdili plavci ziskom 6 zlatých, 4 strieborných a 2 bronzových medailí ako aj ďalšími solídnymi umiestneniami.

V kategórii juniorov si najlepšie počínal Martin Markovič, ktorý vo všetkých svojich štartoch opravoval svoje osobné maximá. Na najvyšší stupienok sa postavil hneď 3 razy a to v disciplínach 100 m prsia, 100 m polohové preteky a 50 m motýlik. Okrem víťazstiev získal ešte 5. miesto na 50 m znak.

Medzi staršími žiakmi Andrej Brozman zvíťazil v disciplínach 100 a 200 m voľný spôsob. Strieborné medaile si vybojoval v kraulovom šprinte na 50 m a na 100 m polohové preteky. Lívia Božoňová získala zlatú medailu v disciplíne 200 m voľný spôsob, striebro jej patrilo za 50 m motýlik a svoju zbierku všetkých kovov si skompletizovala ziskom bronzovej medaile v disciplíne 100 m voľný spôsob. Aj jej ďalšie 4. miesto v disciplíne 50 m znak (hneď za stupňami víťazov) bolo veľmi dobré.

Filip Banský v kategórii mladších žiakov si bojovným výkonom vyplával striebornú medailu na 100 m prsia. V ďalších disciplínach obsadil dva razy 9. miesto a jedno 13. miesto (všetko v najlepších osobných výkonoch). Michaela Beracková získala výrazným zlepšením „osobáku“ bronzovú medailu v disciplíne 200 m voľný spôsob. Tesne za stupňami víťazov (na 5.mieste) skončila na 50 m motýlik a dva krát obsadila 10.miesto. Júlia Vrbová (6., 7., 11. a 16. miesto) a Kristína Spišiaková (7., 8., a 2 x 13.miesto) si počínali taktiež veľmi dobre a ďalšími zlepšeniami svojich najlepších osobných výkonov sú prísľubom do budúcnosti.

plavci-umb-v-polsku

Vrchný rad zľava: Brozman, Božoňová, Markovič spodný rad: Beracková, Banský, Spišiaková, Vrbová

Zdroj: UMB BB