Tajomstvo alternatívnej medicíny: Rakovina sa lieči sama

SPRÁVY
0 /

Rakovina! Toto strašné slovo, ktoré je diagnózou stále veľkej časti ľudskej civilizácie, nemusí byť pre pacientov synonymom neodvratnej smrti. Aj rakovina sa dá liečiť. Na spôsob jej liečby sú rôzne názory odborníkov, ale kto to raz zažil vie, že každá čo len malá dobrá rada dáva človeku veľkú nádej.

Niečo o tom viem, lebo moja 80-ročná mama nedávno prekonala zhubný melanóm zo zvrhnutého materského znamienka. Podľa mňa jej pomohli tri dôležité súčasti terapie: silná psychika (podporená pokorou a odhodlaním vrátane pozitívneho myslenia v kruhu jej najbližších), nevyhnutné lekárske zákroky (operácie a ožarovanie), užívanie tabletiek z výťažku podkovičníka (japonská huba) na posilnenie imunity.

Existuje niekoľko názorov, ako bojovať s rakovinou. Lekári majú zväčša iný pohľad na vec, ako alternatívna medicína opierajúca sa o poznanie dávnych kultúr, životnú filozofiu a psychológiu človeka. Rozhodli sme sa na túto tému otvoriť verejnú diskusiu. Privítame odborné i laické názory na fenomén RAKOVINA. Začíname zaujímavým názorom, ktorý nám poslala naša čitateľka Eva Macskayová až z ďalekého Írska.

Identifikácia choroby a spôsoby jej liečby
rakovinova-bunkaŽiadnej choroby sa netreba báť. Choroba nám ukazuje, že náš život sa uberá nesprávnym smerom, že čosi v našom živote nerobíme správne. Ukazuje nám zároveň kde sa stala chyba. Naše telo odpovedá chorobou na predošlý negatívny podnet z okolia, ktorému sme nevenovali dostatočnú pozornosť a ktorý prerástol až do ochorenia toho ktorého orgánu.

Naše fyzické telo obklopuje energetické pole-aura, ktoré je voľným okom len ťažko viditeľné. Toto silové energetické pole funguje ako ľudský štít a zároveň ako prijímač energie z okolia, či už negatívnej alebo pozitívnej. Človek s oslabenou aurou, alebo ak chcete s oslabenou imunitou (odolnosťou organizmu voči takýmto negatívnym energiám), je ľahkým terčom rôznych chorôb, vírusov, stresu, depresie…

Máloktorý lekár v západnej medicíne, s výnimkou psychologických a psychiatrických či neurologických odborníkov, venuje pozornosť človeku a jeho chorobe v spojitosti s psychickým stavom pacienta. Väčšina lekárov u nás na západnej pologuli jednoducho predpíše pacientovi liek alebo príslušnú liečbu na danú chorobu, čo je logické a správne avšak nie vždy účinné a dlhodobé. Choroby sa tak načas stratia, utlmia a len ojedinele je pacient po liečbe úplne zdravý. Platí to najmä u ťažko liečiteľných chorôb, akými sú rakovina, leukémia, AIDS…

Západná a východná medicína
Naproti tomu vo východnej medicíne liečitelia vždy prihliadajú aj na psychickú stránku pacienta, na rozsah napadnutia jeho aury negatívnymi energiami. Pacient, postihnutý chorobou, je vnímaný ako človek, ktorý má nielen telo, ale aj dušu. A práve duchovný aspekt je ten najdôležitejší faktor každej choroby. Pokiaľ sa nám nepodarí odstrániť psychickú príčinu choroby, nepodarí sa nám natrvalo odstrániť ani fyzickú chorobu. Výnimkou nie je ani rakovina. Mnoho pacientov sa pri tejto diagnóze psychicky zrúti, upadne do depresie, smútku a strachu. A práve tento strach z „nevyliečiteľnej choroby“ či prípadnej blízkej smrti, práve táto panika vyvoláva zhoršenie samotnej choroby.

Západná medicína ešte nevymyslela účinný liek na liečbu rakoviny mimo chemoterapie, ktorá však nie je určená pre všetkých pacientov a nie je bez vedľajších účinkov. Zámerne uvádzam prívlastok „západná“ medicína, pretože na rozdiel od nej, vo východnej medicíne sa táto choroba lieči ako hociktorá iná.

Ako príklad uvediem indickú ayurvédu, kde je až 80 % ná úspešnosť liečby u pacientov, ktorí nemajú metastázy. Treba však podotknúť, že aj v západnej medicíne sa nájdu lekári, ktorí sympatizujú s alternatívnymi metódami liečby a skúmajú psychické príčiny rakoviny. Medzi takýchto lekárov patrí aj Dr. Ryke Geerd Hamer z bavorskej univerzitnej kliniky v Tübingene, ktorý je autorom knihy: „Krebs-Krankheit der Seele“ („Rakovina-ochorenie duše“). Tvrdí, že rakovina sa lieči sama.

V praxi to znamená, že záleží na pacientovi, či sa vylieči. Z jeho výskumov vyplýva, že sa z rakoviny vyliečili pacienti, ktorí prijali svoju diagnózu s pokorou a zmierili sa so smrťou ako s faktom, ktorý skôr či neskôr čaká každého z nás. Títo vyliečení pacienti prežívali radosť zo života, ktorý vnímali ako dar. Ich spôsob boja s chorobou bola paradoxne radosť a láska. Z jeho štúdie vyplýva, že treba všetko v živote prijímať tak, ako prichádza a náš život by sme mali vnímať ako dar, z ktorého sa treba tešiť za každých okolností, nech už ho prežívame v zdraví alebo chorobe.

Tajomstvo východnej medicíny
makrofagA čo je tajomstvom východnej medicíny? Je to v prvom rade prístup k pacientovi, k človeku ako k bytosti s telom a dušou. Liečiteľ berie do úvahy viacero faktorov, ktoré navonok priamo nesúvisia s chorobou. Je to psychológia, metafyzika a lekárska veda v jednom. Dôležitá je tu napríklad náuka o čakrách človeka, ktoré rozdeľujú jednotlivé ľudské energetické polia do 7 základných centier. Podľa toho, ktorá z čakier je napadnutá chorobou, diagnostikujú liečitelia aj psychickú príčinu choroby, keďže každý orgán prislúcha k určitej špecifickej čakre.

Napríklad rakovina ženských orgánov súvisí s frustráciou v rodine, so zotrvávaním v nezdravom partnerskom zväzku, či v konflikte z odlúčenia od dieťaťa, matky či partnera. Príčinou chorôb sú často aj dlho potlačované a skrývané emócie, negatívne emócie (závisť, krivda, nenávisť, zármutok, zloba, negatívny vzťah k ľuďom, veciam, okoliu, nedostatok lásky, stres…). Pacient musí zmeniť nielen stravu, životný štýl, ale aj prístup k životu, aby sa vyliečil. Existuje mnoho individuálnych procedúr, ktoré liečiteľ navrhne pacientovi po predošlom dôkladnom vyšetrení. Treba však podotknúť, že aj vo východnej medicíne sa kombinuje tradičné diagnostikovanie v nemocniciach na špeciálnych prístrojoch s alternatívnou diagnostikou.

Neodmysliteľnou súčasťou alternatívnej liečby sú rôzne liečivé byliny, čaje, vitamíny a dokonca aj liečivé kamene. Z byliniek vhodných pri liečbe rakoviny uvediem aspoň zopár najúčinnejších: svízel (táto bylinka sa užíva buď vo forme masti alebo vo forme čaju), rozchodník prudký (ostrý), benedikt lekársky (čaj), praslička a rozrazil lekársky (čaj), nechtík záhradný (obklady v kombinácií s propolisovou tinktúrou).

Z doplnkov výživy je dôležitý vitamín C a D, mrkvová štava, lecitín, med a škorica (podľa japonských a austrálskych výskumov sa odporúča užívať lyžičku medu a lyžičku škorice 3x denne po dobu 1 mesiaca). Mnoho pacientov, ktorým sa podarilo vyliečiť tiež našli výborného pomocníka vo forme čaju lapacho. Z liečivých kameňov sú vhodnými: kryštáľ, sugilit, drahý čierny opál, moldavit, meteorit, turmalín „melón“, morion, záhneda, olivín… na rakovinu kože: biely achát, drahý čierny opál, lazurit a proti rakovinotvorným splodinám: platina. Všetky tieto kamene treba dôkladne čistiť a nabíjať podľa konkrétneho druhu kameňa.

Pokiaľ človek žije, je tu stále veľká šanca, že sa vylieči. Nech už je diagnóza akákoľvek, dôležité je uvedomiť si, že zároveň s chorobou prichádza aj šanca zmeniť svoj život k lepšiemu, šanca vyriešiť konflikty v našom živote. Pozitívne myslenie a láska v srdci nie sú len prázdnou frázou, ale zároveň sú to tie najúčinnejšie lieky proti chorobám, ktoré jediné nám skutočne pomáhajú prežiť a žiť plnohodnotný a zdravý život. Tešme sa preto z úspechov ľudí okolo nás, snažme sa vnímať svoje okolie a ľudí nesebecky, ako celok, ktorého sme súčasťou.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Eva Macskayová), úvodné titulky: Miro Toman