Šanca pre kreatívnych ľudí v B.Bystrici: „Investuj myšlienku!“

SPRÁVY
0 /

S nezvyčajnou ponukou pre kreatívnych, najmä mladých ľudí prišla v týchto dňoch bratislavská investičná spoločnosť WEIDNER INVESTMENTS, a.s. /WI/. Prostredníctvom verejnej výzvy vytvára možnosť pre autorov dobrých nápadov realizovať svoj sen a pretaviť ho do úspešného podnikania.

Jej cieľom je podľa predsedu predstavenstva spoločnosti WI Mareka Dubravíka podnietiť skrytý potenciál pre vznik inovatívnych a perspektívnych projektov zo všetkých oblastí podnikania. „Naša výzva INVESTUJ MYŠLIENKU je časovo neohraničená a zapojiť sa do nej môžu autori pôvodných projektov – fyzické osoby staršie ako 18 rokov, zaslaním písomného projektu originálneho nápadu na emailovú adresu info@weidnerinvestments.com. Projekty hodnotí investičný výbor zložený zo zástupcov špičkových slovenských a zahraničných firiem,“ uviedol Dubravík.

Za miesto prvého stretnutia si zástupcovia spoločnosti zvolili Banskú Bystricu, konkrétne Ekonomickú fakultu UMB. Workshopu sa zúčastnilo asi 30 študentov, ktorí sa dozvedeli o všetkých obsahových, ale aj manažérskych okolnostiach podania svojho projektovaného nápadu. O podobných problémoch v samospráve diskutoval so študentmi exprimátor Banskej Bystrice Ivan Saktor.

Záujemcovia sa o podanie dobrého nápadu-myšlienky sa môžu uplatniť v dvoch kategóriách:
– kvalifikovaný investičný nápad – zámer
– extrémny nápad

Investičný výbor WI vyhodnotí inovatívnosť, jedinečnosť a najmä potenciál pre úspešnú realizáciu. Vyhlasovateľ výzvy sa zároveň zaväzuje realizovať vybrané projekty. Najoriginálnejšie nápady spoločnosť odmení sumou od 200 do 800 eur a samozrejme, uzatvorí s nositeľom nápadu zmluvu. Záujmom spoločnosti je, aby sa autori spolupodieľali aj na realizácii svojho nápadu.

Marek Dubravík z WEIDNER INVESTMENTS, a.s. pre portál bystricoviny.sk dodal: „Naša spoločnosť chce na Slovensku podporiť ľudí s vynikajúcimi nápadmi, ktorí však nie sú schopní z rôznych dôvodov pretaviť ich do praxe v silnej konkurencii na súčasnom obchodnom trhu alebo nevedia získať dostatočné finančné zdroje pre realizáciu. Chceme rozvíjať ich nápady a v niektorých prípadoch možno aj plniť veľké životné sny.“

WEIDNER INVESTMENTS, a.s. je investičná spoločnosť, ktorá sa zaoberá investovaním do realít, komodít, cenných papierov, enviroprojektov a ďalších odvetví. Viac informácií nájdete na www.weidnerinvestments.com.

Zdroj: Bystricoviny.sk