Okolo sveta na dvoch kolesách (2) – Tunis

SPRÁVY
0 /

Odvážna motorkárka Katarína Vrábelová dorazila trajektom do prvej krajiny svojej cesty okolo sveta na africkom kontinente. V Tunise ju čakajú prvé kilometre na svojej BMW GS 650 Sertao.

Prvé kilometre v Tunise

tunis96.apríla 2013. Wheeeeeeeeey !!! Ahojte všetci milí, nejako sa nám zAfričnieva! Hlásim sa z malej dedinky El Luza, čo v preklade znamená Mandľa. Internet je chabý, ale zážitky o to silnejšie. Africký kontinent ma privítal s úsmevom.

Tunisania sú veľmi milí, slniečko ťahá na 27-mičky počas dňa, policajti sú nápomocní, dedinské deti drzé a krásne zvedavé. Veľmi ma mrzí že sa musím ponáhľať na líbyjské hranice, na tak krásnu krajinu treba aspoň mesiac.
Touratech connecting people! Muži sú veľmi milí, ochotní, keď si zložím prilbu, dostávam odtrhnuté kvetiny, zapaľovače a podobné dary. Horšie je to v malých dedinkách, kde sa pri mne zhŕkne grupa ľudí, snažia sa pridať plyn a oblapkávajú mi  plyšovú myšku. A ženy? Každá druhá je Európanka, len dobre maskovaná.

Cesta na hranice je dlhá. S  Markusom sme sa rozlúčili pri prvej zábrane. Tlačili sa mi do očí slzy. „Nie, nie neplač Katarína. Lúčenie je ako leukoplast. Musíš to urobiť rýchlo, vtedy to menej bolí…“  Objali sme sa a nedovolil mi dať dole ani prilbu. Ďalej som pokračovala sama. Tunis s Markusom bol jeden krásny zážitok prepojenia cudzích ľudí. Bola som jeho diamant.

Zdá sa mi, že som tu už mesiac. Skúsim popridávať viac fotiek hneď, ako sa dostanem za hranice a nebudem pod tlakom, či to stihnem a bude mi dovolené prejsť. Napíšem Vám článočisko. Chcem sa Vám poďakovať za podporu a pomoc. Stále sa jedná o civilizované krajiny, na rozbeh.

Bude huuur. Alah Akhbar!!

Predošlé diely:
Okolo sveta na dvoch kolesách (1) – Afrika
PRIPRAVUJEME: Okolo sveta na dvoch kolesách

logo motoshop zubor

Zdroj: Motogirltrip