Najlepšia pôrodnica 2012 je v Trenčíne, Bystrica mimo trinástky

SPRÁVY
1 /

Experti s mamičkami hodnotili najlepšie pôrodnice na Slovensku v roku 2012. Vo výslednom rebríčku bola prvá pôrodnica je vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne pred Kysuckou nemocnicou v Čadci Univerzitnou nemocnicou v Bratislave na Antolskej. Banskobystrická pôrodnica v Rooseveltke bola v celoslovenskom hodnotení mimo prvej trinástky, v našom kraji zasa na treťom mieste.

novorodenec2. ročník projektu „Sprievodca pôrodnicami“ sa ukončil v januári 2013. Vďaka hodnoteniam 3 165 mamičiek dotazníkovou formou  a 14 expertov z oblasti perinatológie (medicínskej vedy zaoberajúcej sa časovým obdobím okolo pôrodu), s koordinátorom projektu Health Policy Institute a portálom rodinka.sk, vznikol v roku 2012 rebríček pôrodníc, ktorý hodnotí ich služby, kvalitu zdravotnej starostlivosti a spokojnosť mamičiek.

Kým v prvom ročníku projektu sa koordinátori zamerali na mapovanie služieb pôrodníc a hodnotenie spokojnosti mamičiek, druhý ročník priniesol zásadné novinky. Tými bolo aj expertné hodnotenie poskytovaných služieb a medicínskej kvality zdravotnej starostlivosti slovenských pôrodníc.

Banskobystrická pôrodnica v Rooseveltke bodovala v rámci Slovenska iba kvalitou služieb na 7.mieste. V Banskobystrickom kraji skončila na treťom mieste za pôrodnicami v nemocniciach Žiar nad Hronom a  Banská Štiavnica.

porodnice tabulka 1

porodnice tabulka 2

Zdroj: Sprievodca pôrodnicami; SXC