Miesto cirkusu bude na Huštáku Obchodné centrum POINT BB

SPRÁVY
61 /

Bystričania si už zvykli na prázdny priestor medzi hlavnou komunikáciou I/66 na Brezno a Huštákom, na ktorom sa zavše objaví cirkus. Toto sa zmení, pretože investor tu plánuje vybudovať nové Obchodné centrum  POINT Banská Bystrica.

Spoločnosť OP Centrum s.r.o. z Prievidze sa primárne zaoberá budovaním siete kvalitných priestorov pre obchod a služby, ktoré umiestňuje výlučne na najlepšie pozície v centrách stredne veľkých miest. 30. apríla 2014 otvárajú SC POPOINT Brezno, ktorým chce skvalitniť  nákupné možnosti zákazníkov v srdci Horehronia.

Najnovší trojpodlažný objekt OC Banská Bystrica bude umiestnený na najlepšom mieste v centrálnej časti mesta na Huštáku, kadiaľ vedú linky MHD a prímestských autobusov.

Základné parametre OC POINT Banská Bystrica:
– čistá podlažná plocha: 6.734 m2
– plocha na prenájom: 5.303 m2
– cca 40 prevádzok vrátane nosných potravín
– 161 vlastných parkovacích miest, cca 100 ďalších miest na susediacich parcelách
– ukončenie výstavby: 3. kvartál 2015

Banskobystrické Obchodné centrum Point sa bude nachádzať v tesnej blízkosti komplexu Europa, ale nechce mu konkurovať.

„Vychádzame z platného územného plánu mesta. Keď pôjde všetko podľa plánu, výstavbu  OC by sme chceli ukončiť do konca roka 2015. Návštevníci si tu budú môcť  potom urobiť každodenné nákupy od potravín až po bižutériu,“

uviedol  konateľ spoločnosti OP Centrum s.r.o. Peter Šebo.

Na dvoch podlažiach nového centra budú umiestnené obchodné prevádzky a tretie bude slúžiť na parkovanie vozidiel, rovnako ako ďalšie parcely v susedstve hlavného objektu. V okolí OC POINT sa zmenia aj dopravné pomery. Miesto súčasnej cesty na Huštáku smerom k ESC od centra sa poza objekt OC vybuduje nová komunikácia popri hlavnej I/66 a Vajanského námestie sa premení na pešiu zónu s cyklotrasou.

Zdroj: opcentrum.sk