Logo mesta podľa vás: FINÁLE

TÉMA TÝŽDŇA
68 /

Po piatich súťažných kolách sme odštartovali finále s piatimi logami, ktoré vybrali naši čitatelia. Teraz je na vás, aby ste vybrali to najkrajšie. Každé logo, ktoré sa dostalo do finále oceníme. Víťazné logo získa grafickú zákazku.

Hlasovanie potrvá do piatku, 9. októbra do 14.00 hod., potom sa automaticky uzavrie. Víťazov oslovíme e-mailom.

Logo č. 1:
Autor: Matúš Gúgľava
Popis: Logo, v ktorom sa vynímajú tri kopčeky symbolizujúce iniciály Banskej Bystrice a rovnako tak ide o skrytý symbol trojvŕšia (Tatra-Matra-Fatra).

matus-g

Logo č. 2:
Autor: Igor Rumler
Popis: Návrh na logo pre mesto Banská Bystrica vychádza z faktu, že jeho iniciály sú tak jednoznačné a charakteristické, aké nemá žiadne iné mesto v rámci Slovenska.
„BB“ prirodzene začleňuje do svojich názvov veľa spoločností sídliacich v Banskej Bystrici. Grafika návrhu využíva charakteristiku písmena Na vyčlenenie a sčitateľnenie iniciál sú použité krivky znázorňujúce geografické danosti mesta, pohoria a rieku Hron. Pre základný variant je použitá červeno-biela farebnosť ako na symboloch mesta.
Bruško písmena „B“ má naviac tvar erbu mesta. Týmito odkazmi logo naväzuje na heraldickú tradíciu Banskej Bystrice.

igor-rumler-2

Logo č. 3:
Autor: Rudolf Kubík
Popis: Mesto Banská Bystrica patrí medzi nádherné časti Slovenska s bohatou kultúrou, nádherným prírodným prostredím a čistým vzduchom hôr. Postavičky v logu, držiace sa za ruku, predstavujú rodinu – súdržnosť rodiny. Kruh je súdržnosť obyvateľov mesta Banská Bystrica, najlepších ľudí široko – ďaleko.

l_kubik-copy

Logo č. 4:
Autor: Rudolf Kubík
Popis: Typické rysy pamätníka SNP poukazujú na významné postavenie mesta Banská Bystrica v SNP. Banská Bystrica v ňom zohrala jednu z najdôležitejších úloh, dodnes je tým známa, z toho dôvodu je aj veľmi navštevovaná.

l_kubik2-copy

Logo č. 5:
Autor: Ján Koté
Popis: Ide o jednoduché logo, kde podstatu tvorí silueta Barbakanu. Hoci sa jedná o stereotypný námet, ale pre B.Bystricu je to typické a výstižné. Takisto font som zvolil jednoduchší, aby bol ľahko rozpoznateľný.

kote

[poll id=“21″]

Zdroj: Bystricoviny.sk (MK)