Králiky v nedeľu ožijú skokmi na lyžiach

SPRÁVY
3 /

Lyžiarske stredisko Králiky neďaleko Banskej Bystrice ožije v nedeľu 21.marca medzinárodnými exhibičnými pretekmi v skokoch na lyžiach. Skákať sa bude na mostíku HS-140, ktorého rekord od roku 2000 drží Banskobystričan Marián Bielčík výkonom 153 metrov.

Agilný športový klub KARTÍK a Klub priateľov v skoku na lyžiach v Banskej Bystrici pripravili súťaž skokanov a juniorské preteky v severskej kombinácii za účasti pretekárov zo Slovenska, Poľska, Českej republiky a Slovinska. Ako nás informoval predseda organizačného výboru Ľudovít Kartík, príde aj šesťčlenné družstvo kvalitných skokanov z Rakúska. Nebude chýbať ani náš mladý 20-ročný olympionik z Banskej Bystrice Tomáš Zmoray.

Organizátori pripravili na mostíku kvalitné podmienky, ktoré by vzhľadom na dobré umiestnenie skokanského areálu na Králikoch nemalo ovplyvniť ani očakávané teplé počasie. Pre návštevníkov to môže byť ojedinelé stretnutie s týmto atraktívnym športom, ktorého adepti na Slovensku sa vychovávajú práve v meste pod Urpínom. Prepracovať sa z kategórie žiakov až do svetovej špičky nie je vonkoncom jednoduché a vyžaduje si to nesmierne veľa tvrdej práce a trpezlivosti. Novú generáciu slovenských skokanov z domácej liahne reprezentuje práve Tomáš Zmoray, ktorý sa dokázal prepracovať do najvyššej skokanskej triedy vo Svetovom pohári.

Časový program exhibičných pretekov na Králikoch je nasledovný:

Sobota 20.3.2010:
od 10:00 tréning skokanov na lyžiach

Nedeľa 21.3.2010:
11:00 spoločná súťaž v skoku mužov a juniorov na mostíku HS-140
štart behu v severskej kombinácii juniorov sa uskutoční 45 min. po skončení súťaže v skoku na lyžiach
vyhlásenie výsledkov súťaží bude 30 min. po skončení celých pretekov pred turistickou chatou v Skokanskom areáli

Zdroj: Bystricoviny.sk (Miro Toman)