Kotleba si na Úrade BBSK buduje centrálu ĽSNS  

SPRÁVY
15 /

K tomuto záveru sme dospeli po analýze doterajších krokov nového bystrického župana Mariana Kotlebu v budove Úradu BBSK na Námestí SNP. Za osem mesiacov od jeho nástupu do funkcie sa na Úrad presťahovala takmer kompletná centrála ĽSNS.

Nové vedenie BBSK fyzicky zrušilo množstvo funkčných miest na úrade aj s odborníkmi, z kľúčových odborov z ktorých zostali len oddelenia podriadené riaditeľovi úradu. Na kľúčové pozície postupne prišli ĽSNS-áci najmä zo stredného a západného Slovenska. Podobne ľuďmi z ĽSNS obsadil Kotleba aj vedenie krajskej firmy Regionálna správa ciest a.s, pričom zo svojho brata Martina urobil finančného riaditeľa. Ale poďme k aktuálnemu zloženiu Úradu BBSK:

Predseda BBSK  Marian Kotleba – líder ĽSNS

Tajomník predsedu Bc. Ján Kecskés – predseda ĽSNS Nitra

Riaditeľ Úradu BBSK Ing. Martin Beluský z Piešťan – predseda republikového ĽSNS

Vedúci oddelenia styku s verejnosťou a protokolu Miroslav Belička – predseda ĽSNS Banská Bystrica

Vedúci oddelenia investícií a verejného obstarávania Mgr. Rastislav Šchlosár – predseda ĽSNS Bratislava  (predtým vedúci oddelenia regionálneho rozvoja)

Vedúca oddelenia školstva a mládeže   Ing. Jana Strangfeldová, PhD. – Kotlebova poradkyňa pre ekonomiku sociálnych služieb z Ekonomickej fakulty UMB  (predtým vedúca kancelárie predsedu BBSK na pol úväzku)

Vrátnica a bezpečnosť predsedu BBSK Roman Kubaliak – predseda  ĽSNS Valaská.

Pre zaujímavosť na vrátnici je už aj druhý Kotlebov brat Marek, ktorý mal v minulosti opletačky so zákonom za šírenie extrémistických materiálov. Pod Beličkom je zasa odborný referent pre styk s verejnosťou PhDr. Michal Albert, ktorý bol šéfredaktorom  krajských novín Náš kraj. Teraz robí propagandu predsedovi, píše aj ako „Toronto Nara“.

Zdá sa, že hodnota profesionálneho úradníka – odborníka za 8 mesiacov od nástupu ĽSNS do vedenia Úradu BBSK poklesla na minimum. Nie je ničím výnimočným, keď riaditeľ úradu chodí do práce v zelenom straníckom tričku a členovia ĽSNS sa na chodbách zdravia: „Na stráž!“ Keď to niekto kritizuje, odpoveď je vždy rovnaká: „Neodporuje to žiadnemu zákonu.“

Aj na oddelení podporných činností už pracujú len ľudia z ĽSNS ako poriadková služba. Chránia najmä bezpečnosť predsedu BBSK. Naplno tak fungujú stranícke nominácie a rodinkárstvo. O výberových konaniach na vedúce miesta, ktoré preferoval Kotlebov predchodca, teraz niet ani slychu. Pritom to bol práve vodca ĽSNS, ktorý pred voľbami vyhlasoval:„Všetci politici sú skorumpovaní, je to politická mafia, my nastolíme poriadok!“

Okrem personálneho obsadenia budovy na Námestí SNP sa zabezpečuje nová „centrála ĽSNS“ aj materiálne. Podľa našich informácií sa pre veľký tlačiarenský stroj vybudovala špeciálna miestnosť, do ktorej majú prístup iba niektorí vybraní ľudia.

Najnovšie sa idú rekonštruovať priestory v suteréne. Vedenie BBSK tu už dalo pred výťahom osadiť mrežu. Z kruhov ĽSNS prenikli na verejnosť informácie, že by v podzemí mala údajne vzniknúť  bezpečná zasadacia miestnosť aj s fitcentrom, samozrejme bez prístupu verejnosti.

Vyzerá to tak, že Kotlebovci sa necítia bezpečne medzi ostatnými úradníkmi., ktorí nie sú ich vernými. Akoby sa báli nejakého vonkajšieho nepriateľa…

Autor: (tom)