FOTO: Dočasná autobusová stanica na Mičinskej pred dokončením

SPRÁVY
9 /

Čulý stavebný ruch na bývalom parkovisku Mičinská ja neklamným znakom, že sa tu finišuje s dokončením dočasnej autobusovej stanice. Dopravný podnik mesta Banská Bystrica a. s. tu spustí jej prevádzku od 1. novembra 2015.

Riaditeľ DPMBB a. s. Miroslav Snopko k tomu uviedol:

„Musíme stihnúť termín spustenia autobusovej stanice začiatkom novembra. Robíme všetko preto, aby autobusové spoje, ktoré v súčasnosti využívajú pôvodnú autobusovú stanicu, boli presunuté na parkovisko Mičinská už 1.novembra.“

Počet autobusových spojov, ktoré obslúži táto stanica, je 460 – 500 v pracovných dňoch, cez víkendy okolo 150. Súčasťou dočasnej autobusovej bude predajné miesto cestovných lístkov, čakáreň i toalety.  Vďaka informačnému dotykovému panelu sa budú môcť cestujúci jednoducho dozvedieť o príchodoch a odchodoch jednotlivých autobusových spojov.

Aktuálne na Mičinskej dokončujú dopravné značenie, nástupné ostrovčeky s lavičkami, prestrešenie unimobuniek slúžiacich pre administratívu a cestujúcich. Okolo parkoviska pre autobusy a automobily sa doťahujú rigoly, treba ešte presunúť lapol a dokončiť kanalizáciu.

Napriek zdĺhavým administratívnym procesom a riešeniu nepredvídateľných technických  problémov na stavenisku by sa  dočasná autobusová stanica mala skolaudovať cez víkend. V nedeľu to vzhľadom na dušičkové sviatky bude ostrá zaťažkávacia skúška. Okolie sa môže upraviť do konečnej podoby na budúci týždeň.

Spustenie prevádzky dočasnej autobusovej stanice na je základným predpokladom k tomu, aby Primum s.r.o. mohol začať s búracími prácami a následnou výstavbou novej autobusovej stanice v areáli budúceho Terminal Shopping Center Banská Bystrica.

My budeme situáciu ďalej sledovať a v novembri vás budeme informovať, ako to celé vyzerá na Mičinskej i v priestore pôvodnej autobusovej stanice.

Docasna autobusova stanica Banska Bystrica 2015 | BBonline.sk, ZVonline.sk

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová