FOTO: Dobrovoľníci opäť maľovali most pri malej železničnej stanici

SPRÁVY
6 /

Bystričania si koncom júna všimli skupinu dobrovoľníkov, ktorí natierali zábradlie na moste smerom k malej železničnej stanici. Organizátorom tejto akcie bol Banskobystrický okrášľovací spolok.  Farby na natieranie mostového zábradlia (červenú a bielu) poskytlo dobrovoľníkom mesto, nadácia Orange zasa financie na nákup ochranných rukavíc, štetcov a minerálky kvôli pitnému režimu.

Dvadsiatka dobrovoľníkov sa po natretí jednej strany zábradlia v júni pustila 13.júla do zábradlia na druhej strane mosta. Najskôr však museli opravovať pôvodný náter:

„Niekto nám nedávno natreté červeno-biele zábradlie prešiel čiernym sprejom. My to robíme dobrovoľne, preto, aby toto mesto nejako vyzeralo a chceme v tom pokračovať. Sú žiaľ aj takí, ktorí to ničia,“

uviedol pre náš portál jeden z dobrovoľníkov Peter Fehér.

Medzi dobrovoľníkmi sme v nedeľné ráno zastihli aj mladých poslancov Andreja Refku, Michala Škantára a Martina Turčana. V pracovnom oblečení sa spolu s ostatnými zapojili do natierania zábradlia. Reagovali tak na verejnú výzvu, pretože to pokladajú za užitočnú vec pre mesto.

Po hodinke bolo čerstvo natreté aj druhé zábradlie na moste cez Hron. Dobrovoľníci urobili prácu za správcu dopravného objektu, ktorý je vstupnou bránou do mesta z malej železničnej stanice Radvaň. Nebolo by na škodu, keby motivovali k takýmto drobným úpravám aj ostatných vlastníkov či správcov nehnuteľností, ktoré by si zaslúžili nenáročnú renováciu pre lepšie životné prostredie a prestali strašiť Bystričanov či návštevníkov nášho mesta. Podobné akcie sa v najbližšom období chystajú aj v iných mestských častiach.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová