Bystričania sú najlepší vo výstavbe a predaji bytov v Bratislave

SPRÁVY
5 /

Pokračujeme v predstavovaní zaujímavých projektov našich firiem. Tentoraz banskobystrický investor Profinex holding boduje s výstavbou a predajom cenovo dostupných bytov blízko centra mesta priamo v Bratislave.

Bystrický projekt na Miletičovej v top 10

V prieskume trhu rezidenčných nehnuteľností v hlavnom meste SR za prvý štvrťrok 2015, ktorý uskutočnila realitná kancelária Lexxus, je projekt Miletičova 60 v prvej trojke..

Vlani bola investícia banskobystrickej spoločnosti Profinex holding na prvej priečke top 10 najlepšie predávaných projektov v hlavnom meste. Ponuka v Bratislave sa tohto roku rozšírila o 543 bytov v šiestich rezidenčných projektoch. Z tohto nových bytov sa už v prvom štvrťroku predalo 153, pričom medzi nimi opäť dominuje Miletičova 60.

 Analytik spoločnosti  Lexxus Michal Zajíček k tomu uvádza:

Developeri zareagovali na požiadavky trhu zo strany dopytu a v celkovej ponuke rezidenčných projektov sa objavili prevažne dvoj- a trojizbové byty. Päťizbové byty predstavujú obmedzenú ponuku a v niektorých mestských častiach sa ani v štruktúre nových bytových domov neobjavili.“

Rešpektovanie záujmu ľudí a dôraz na kvalitu

Zaujímalo nás, v čom tkvie jadro úspechu banskobystrického investora Profinex holding na tvrdom bratislavskom trhu  Generálny riaditeľ spoločnosti Roman Kvasnička hovorí:  

„Chceli sme, aby tento bytový dom priniesol na Miletičovu nový život – pre ľudí, ktorí sa v meste narodili alebo sa doň zamilovali za študentských čias a už tu ostali. Život v meste je práve pre nich, oni ho tvoria a užívajú si ho.“

Rozsah plánovanej prestavby vyžadoval hľadanie renomovaného dodávateľa, ktorý  má nielen dostatok skúseností, ale jeho filozofia sa bude zhodovať s novým duchom budovy. Podarilo sa nájsť medzinárodnú spoločnosť YIT Reding so storočnou históriou, ktorá pôsobí v siedmich európskych krajinách a prináša aj na Slovensko fínsky prístup k podnikaniu v stavebníctve.

„Vsádzame na kvalitu, o čom v prípade YIT Reding ako dodávateľa stavby svedčí množstvo ocenení, ktoré táto spoločnosť získala. Na Slovensku sa môže pochváliť prestížnymi oceneniami Developér roka 2014 a 2015 či Stavebná firma roka 2014, ktoré každoročne udeľuje odborný časopis ASB v spolupráci s týždenníkom Trend,“

dodáva Roman Kvasnička

Projekt Miletičova 60

Banskobystrický investor v hlavnom meste SR rekonštruuje vlastný objekt, ktorý si spoločnosť odkúpila do svojho majetku. Pôvodne administratívna budova na Miletičovej 60 už roky neslúžila svojmu pôvodnému účelu, preto skrsol nápad jej prestavby na obytný dom spĺňajúci najmodernejšie kritériá bývania v blízko centra.

Architekti sa popasovali s výzvou veľkej premeny, ktorá sa odzrkadlí nielen v riešení interiérov, ale aj pri pohľade zvonka. Použitím odľahčených materiálov a zameraním sa na detaily získa budova celkom nový dizajn. Pohyb a život miesta sa symbolicky prenáša na uličnú fasádu, pričom najmä nočný pohľad na objekt ponúkne originálnu hru osvetlenia a farieb.

V tomto projekte ide najmä o bývanie pre mladých. Najviac sú zastúpené dvojizbové byty, ale v ponuke je niekoľko trojizbových  a pribudlo aj zopár veľkorysejších mezonetových bytov. Celkovo tu vznikne 152 bytov a apartmánov plus dve podlažia obchodných a kancelárskych priestorov a tiež 136 parkovacích státí.

Všetky byty majú balkón (alebo francúzsky balkón), mezonetové byty sú obohatené o zaujímavé terasy. Plusom je tiež množstvo odkladacích priestorov na nevyhnutné doplnky v rámci pestrých  aktivít obyvateľov, ktoré ponúka mestský život. Okrem pivničných kobiek sú  súčasťou bytov veľké šatníky, do ktorých sa dá okrem šatstva odložiť  aj lyžiarska výstroj, surf alebo bicykel.

Milovať mesto, užívať si slobodu

Aj keď náročný proces rekonštrukcie sa práve teraz rozbehol, prví obyvatelia domu sa budú môcť nasťahovať na slovenské pomery pomerne rýchlo – už na budúci rok Prestavba terajších a nevyužívaných priestorov na nové obytné budovy je jedným z princípov filozofie urban living.  Nájsť starým miestam novú funkciu, vytvárať nové možnosti bývania tam, kde sa môže zosúladiť životný štýl s potrebami tých, ktorí milujú život v meste.

Pritom sa musí rešpektovať kolorit mesta, jeho genius loci s podporou kozmopolitného charakteru daného miesta. Náklonnosť k takémuto prístupu sa čoraz výraznejšie presadzuje najmä u mladých, vzdelaných a progresívnych ľudí, ktorí sú nielen v Bratislave, ale aj v Banskej Bystrici.

Kompletná prestavba na Miletičovej 60 zahŕňa nové inžinierske siete, rozvody vody a kanalizácie, systém vykurovania či elektroinštalácie. Zrekonštruuje sa podzemný parkovací dom, upraví sa okolie obytného domu. Pribudne nadstavba na mezonetové byty, na nepoznanie sa zmení fasáda budovy spĺňajúca vysoké estetické nároky  tak, aby vhodne zapadla do koloritu tejto známej bratislavskej ulice.

O bývanie  na „Miletičke“ prejavujú záujem najmä tí, pre ktorých je odchod z mesta niekam na perifériu neprijateľnou voľbou. Títo ľudia programovo odmietajú „útek“ z mesta a tešia sa z každého dňa v ňom.

Chcú si len tak vybehnúť do klubu za priateľmi, dať si pracovný obed kúsok od domu, vybehnúť na miestny trh, užiť si milión možností, ktoré mesto ponúka a pre ktoré sa môžu rozhodovať impulzívne, bez veľkého plánovania pár dní vopred. Neriešiť ranné dopravné zápchy, dopravu do práce, parkovanie, logistiku nočných presunov z mesta, kde to žije, do miest, kam sa chodí spávať…

Profinex holding pôsobí v rámci celej Európy

Rezidenčný projekt Miletičova 60 prináša na trh spoločnosť  PROFINEX estate pôsobiaca v rámci skupiny PROFINEX holding, ktorá .vykonáva svoje  aktivity  už od roku 2000, predovšetkým ako developér priemyselných a rezidenčných nehnuteľností v rámci celej Európy.

V portfóliu podnikateľskej činnosti banskobystrickej skupiny PROFINEX  holding  je výstavba rodinných domov (aktuálne aj na Pršianskej terase), bytov, polyfunkčných objektov a občianskej vybavenosti. Je vlastníkom niekoľkých významných lokalít obzvlášť atraktívnych pre klientov zvyknutých na komfort a zdravé životné prostredie.

Autor: (tom), Foto: vizualizácie Profinex holding