Bystričania postavili na Námestí SNP živý vianočný stromček

SPRÁVY
0 /

Po vedením hercov Zuzany Porubjakovej a Michala Kubovčíka sa v pondelok 16.decembra  uskutočnilo na banskobystrickom Námestí SNP stavanie vianočného stromčeka z ľudí. Na ploche 20×13 metov viac ako 400 Bystričanov so svietiacimi mobilmi v rukách vytvorilo ustanovujúci slovenský rekord.

Na pravidlá pokusu dohliadli komisár a najlepší európsky atlét-veterán za minulý rok Vladimír Výbošťok so zakladateľom Knihy slovenských rekordov Igorom Svítokom, ktorí odovzdali certifikát o novom slovenskom rekorde spoločnosti Orange Slovensko a.s..

„Certifikátom sme potvrdili, že na Námestí SNP v Banskej Bystrici došlo k vytvoreniu slovenského rekordu v stavaní najväčšieho živého stromčeka vytvoreného z ľudí na ploche 20×13 metrov,“

uviedol pre náš portál komisár Výbošťok

Živý 3D vianočný stromček vznikol tak, že do vyznačeného priestoru sa postavili viac ako štyri stovky ľudí tesne vedľa seba a presne o 17:00 hod. na povel hercov rozsvietili mobily alebo iné svietiace predmety, ktoré mali so sebou.

Ambasádormi projektu Orange Slovensko a.s. ,je štvorica hercov Ľubo Kostelný, Zuzana Šebová, Michal Kubovčík a Zuzana Porubjaková, ktorí sú okrem iného známi aj ako veselá rodinka Štedrých či Zložilovcov.

Zdroj: Bystricoviny.sk a Orange