Banskobystričania, pozor na OmegaMarine Forte!

SPRÁVY
1 /

Na našu redakciu sa obrátilo niekoľko Banskobystričanov s upozornením, že po určitej prestávke sa im v schránkach opäť objavili listy od spoločnosti NaturaMed Pharmaceutalicas s.r.o. (predtým NaturaMed Pharma s.r.o.) z Bratislavy s ponukou na získanie 30 dennej dávky výživového doplnku OmegaMarin Forte (predtým Omega 3) za 0 euro.

Prípravok OmegaMarine Forte v kapsuliach je vyrobený z nórskeho lososa a obsahuje Omega3 mastné kyseliny, ktoré majú priaznivý účinok na srdce, mozog a kĺby. Pre nalákanie potenciálnych zákazníkov tento prípravok 100-percentnej kvality z Nórska odporúča MUDr. Kateřina Cajthamlová „známá z televize“. Dôveryhodnosť produktu dodávajú 82-ročná česká herečka Květa Fialová a olympijský víťaz v biatlone Tomasz Sikora. V priložených materiáloch i na www.naturamed.sk sú, akože inak, popísané samé superlatívy o pozitívnych účinkoch prípravku.mudr-katerina-cajthamlova

Nejde tak ani o samotný tovar, ako o obchodno-marketingový spôsob jeho nenápadného „nanútenia“ potenciálnemu zákazníkovi. Ten k tomu, aby dostal na skúšku prvú zásielku so 60 kapsuľami OmegaMarine Forte zadarmo (teda iba za úhradu poštovného a balného vo výške 1,95 eura), vyplní osobné údaje na nenápadnom návratnom kupóne, ktorý pošle v priloženej odpovednej obálke na bratislavskú adresu firmy, lepšie povedané jej P.O.BOX.

Na kupóne, kde hlavne svieti veľkým červeným „ZADARMO“, je okrem miesta pre osobné údaje drobným písmom vypísaný súhlas budúceho zákazníka so želaním vyskúšať si 30-denné balenie veľmi kvalitného produktu. S tým však súvisí to hlavné, že sa automaticky stávate platiacim zákazníkom, lebo sa týmto prihlasujete do „vernostného programu“, v ktorom každý mesiac obdržíte nové balenie OmegaMarine Forte za „výhodnú členskú cenu 11,95 eura tak dlho, ako si budete priať.

U ďalších balíčkov je poštovné a balné vždy zadarmo. Vernostný program vraj môžete kedykoľvek prerušiť alebo ukončiť, telefonicky alebo písomne. Keď odpoviete do 10 dní, zúčastníte sa losovania o fantastický výlet do krajiny polnočného slnka v hodnote 700 eur, no nevyskúšajte to….

Tí, čo to už skúsili zhruba pred dvomi rokmi v Čechách a na Slovensku, by vám mohli porozprávať, aké problémy mali vyviazať sa z tohto neštandardného záväzkového vzťahu s firmou, ktorú reálne nenájdete na Slovensku. Iba telefonicky, aj to keď nie je práve obsadené, alebo po dlhom čakaní a zvonení sa vám na druhej strane linky ozve ženský hlas, ktorý však nedokáže vyriešiť váš problém. Neuspejete ani na priloženej mailovej adrese.

Pri veľkej trpezlivosti a šťastí v tejto hre „na mačku a myš“ sa s vami bude niekto reálne baviť iba na českej adrese firmy U Smaltovny 625 v Českých Budějoviciach. Vtip je totiž v tom, že ak ste sa rozhodli vyskúšať si ponúkaný produkt, automaticky vám každý mesiac do schránky chodí zásielka s 60 kapsuľami, faktúrou a šekom na sumu 11,95 eura.

Až keď to budete zrušiť, prídete na celú fintu. Po skúsenostiach mnohých predchádzajúcich zákazníkov to v praxi telefonicky ani mailom na „zákaznícke centrum“ celkom nefunguje. Buď sa vám dlho nikto neozýva alebo je obsadené, nemá vám kto neodpovedať ani na maily. Sídlo firmy je v Čechách, ale ak sa postupne pretelefonujete alebo prepíšete až tam, zistíte, že to je komunikácia na veľmi dlhé lakte. A zatiaľ narastá váš finančný záväzok voči firme za „nechcený“ produkt.

Ak nezaplatíte, rátajte s upomienkami a penále, v horšom prípade aj s pozdravom od exekútora. Do vašej poštovej schránky zatiaľ každý mesiac prichádza stále nová zásielka aj s faktúrou. Až vám z mastných kyselín Omega3 začne byť horko na jazyku a zvýši sa vám krvný tlak, presný opak pôvodne opísaných pozitívnych účinkov. Napokon ide len o doplnok stravy…

Už samotný fakt, že niekto vám niečo ponúka zadarmo na vyskúšanie, ale de facto s budúcim záväzkom mesačných dodávok za úhradu, aj keď ste si de jure nič neobjednali, je v rozpore s dobrými mravmi v podnikaní i obchode.

Preto, ak si necháte poradiť od skôr postihnutých zákazníkov firmy NaturPharma, vo vlastnom záujme nereagujte! Ak sa necítite fit alebo máte chuť na Omega3, radšej choďte do lekárne alebo za svojím lekárom. Ušetríte si drahocenný čas a peniaze, v konečnom dôsledku aj svoje zdravie bez zbytočných stresov.

Na Slovensku sa môžete dať nachytať aj na registráciu dôveryhodne sa tváriacich webových stránok, za čo vám zrazu začnú chodiť faktúry. Iba nedávno sme vás informovali o podivnom predaji pseudodrog v sieti Crazy shopov, v ktorých majiteľ vydával psychotropné látky za darčekové predmety. Dlho bola na tento podvodný spôsob podnikania krátka nielen Slovenská obchodná inšpekcia, ale aj polícia. Produkty Omega3 od firmy NaturPharma síce neohrozujú zdravie, ale forma ich predaja celkom určite peňaženky dôverčivých ľudí.

Pre tento prípad platí doslova: „Nie všetko, čo sa leskne, je zlato.“ My dodávame: „Nie všetko, čo je zadarmo, je aj bezplatné.“ Keď neveríte, spýtajte sa bývalých zákazníkov firmy NaturPharma proti vlastnej vôli. V normálnej demokratickej krajine sa takéto konanie dá nazvať podvodným. U nás to môžete opakovať pod zmeneným názvom. Dokedy ešte?

Zdroj: Bystricoviny.sk