Bystrický pohár v hokejbale nehľadí na ligovú príslušnosť, ponúka nové súboje

ŠPORT
0 /

Tak ako je apríl charakteristický finálovými súbojmi v hokeji, tak je aj typickým začiatkom hokejbalových súťaží v Banskej Bystrici. Tento rok odštartovali v Banskej Bystrici hokejbalisti už svoju jubilejnú 20-tu sezónu.

V nej si zmerajú premiérovo, v rámci Bystrického pohára, sily prvoligisti s druholigistami. Banskobystrický pohár, ako nový formát súťaže organizovanej v pôsobnosti Banskobystrickej hokejbalovej únie, začal písať svoj príbeh uplynulý víkend. Predseda BBHbÚ Boris Franko uviedol:

„Pre zorganizovanie nového formátu sme sa rozhodli pre dve veci. Po prvé sme chceli na 20-te výročie našej ligy priniesť niečo nové, bystrické, a zároveň sme pre túto sezónu chceli preklenúť obdobie do začiatku Slovenskej hokejbalovej ligy – STRED, kde sa vraciame k systému Jeseň – Jar.“

Banskobystrický pohár tak časom prejde na systém letného turnaja, ktorý bude spríjemňovať toto obdobie hokejbalistom a hokejistom prípravu.

„Turnaj ma obmedzenú kapacitu a hlavne nehľadí na ligovú príslušnosť, preto v ňom nebude núdza o zaujímavé súboje medzi celkami, ktoré by sa za normálnych okolnosti nestretli,“

doplnil za organizátorov Matúš Molitoris z BBHbÚ.

Hneď prvé zápasy priniesli množstvo zaujímavých súbojov, pričom v úvode na seba narazili finalisti prvej a druhej ligy. Oba prvoligové tímy úlohu favoritov potvrdili keď Paluba ZH zdolala Serafínov z Liptovskej Lužnej 5:1 a Cocra Radvaň deklasovala bystricky Worms 10:3. Práve v druhom menovanom súboji to zo začiatku vyzeralo, že sa Worms podarí prekvapenie. Avšak to sa črtalo iba do konca prvej tretiny, kedy Worms viedli 1:2. Potom prišli na rad hviezdne chvíle Rasťa Gašpara ml., ktorý v rozmedzí dvoch minút strelil 3 góly a na jeden stihol nahrať a bolo po zápase.

Ďalší medailista z 1. Ligy, One taxi, nastúpil proti nováčikovi Victors Podbrezová. „Taxikári“ od začiatku pôsobili zohratejším dojmom a tak si partia okolo kapitána Cabana poradila so súperom 6:1, čím jasne potvrdila úlohu favorita.  Šesť gólov v jednom zápase nastrieľali ešte Spartans, ktorým sa o výhru 6:1 nad Rangers postaral Magurský so 4 gólmi a Ambroz s 5 asistenciami.

Inak ako v predchádzajúcich dueloch to nebolo ani pri nováčikovi Hbk Dredy. Ten dlho odolával sásovským Eaglom, nakoniec im však podľahol 0:4.

V ostatných dueloch si Panthers poradili s Foresters 3:0, Demons z Hliníku nad Hronom s Motyčkami 6:0, a najtesnejší výsledok uhrali Vikingovia s Tigers 2:1. Na ďalšie kolo Bystrického pohára sa môžete tešiť v nedeľu 24. apríla.

Autor: (cb), Zdroj: BBHbÚ, Foto: Veronika Hanzelová