Basketbalisti ŠKP Banská Bystrica sa neprihlásia do extraligy

ŠPORT
5 /

To čo sa iba šuškalo sa napokon stalo skutočnosťou. Basketbalisti ŠKP Banská Bystrica nebudú v nastávajúcej sezóne účinkovať v najvyššej slovenskej súťaži. Z vedenia klubu totiž odišiel šéf Juraj Sninský a s ním aj potrebné peniaze.

Banská Bystrica nepodá prihlášku do budúcej sezóny Slovenskej basketbalovej ligy (SBL). Portálu Basket.sk potvrdil túto informáciu predseda občianskeho združenia BASKET B.B. Vladimír Matejčík a uviedol aj nasledovné dôvody:

„Jednak to nemá kto robiť a jednak nie sú peniaze. Basketbal však nezaniká. Preberie to skupina ľudí, ktorá má záujem o mládež. Jožko Lovík je profesionálny zamestnanec klubu, takže ten bude zabezpečovať celú činnosť basketbalového ŠKP spolu s novým vedením, ktoré sa tvorí. Mládež naďalej bude fungovať, ale muži do Slovenskej basketbalovej ligy prihlášku nepodajú.“

Banskobystričania cítili v uplynulej sezóne veľkú krivdu po vypadnutí vo štvrťfinále play-off s neskorším majstrom Komárnom. Prehrali s ním po sporných verdiktoch rozhodcov na zápasy 0:3. V súťaži skončili na konečnom siedmom mieste. Najprv sa vzdal funkcie manažér ŠKP Rastislav Hrnčírik a minulý týždeň odstúpil z funkcie prezidenta klubu aj Juraj Sninský. Klubový web o tom informoval týmto vyhlásením:

„Na základe oznámenia svojho rozhodnutia MUDr. Juraj Sninský pre svoje pracovné vyťaženie odstúpil z postu prezidenta mužského basketbalového oddielu Športového klubu polície Banská Bystrica, ktorý zastával od decembra 2012.“

Juraj Sninský bol dôležitou súčasťou mužského tímu. Finančne ho podporoval, platil vrcholových hráčov a osobne angažoval aj zahraničných basketbalistov. Tým platil i stravu a ubytovanie vo svojom komplexe Dixon. Neúčasť nášho klubu v extralige je veľkou stratou pre mesto a jeho prestíž. Potrvá možno niekoľko rokov, pokým sa mužský banskobystrický basketbal vráti znovu medzi elitu.

Autor: (cb), Foto: Zdroj basket.sk