V auguste privíta bystrický amfík tri svetové legendy na jednom pódiu

KULTÚRA
0 /

Agentúra EPG po skvelom júnovom koncerte Nightwish a Sabaton pripravuje na august ďalšiu metalovú lahôdku na bystrickom amfiteátri. 21.8.2015 o 17:00 hod to budú Helloween, Kreator a Refuge.

Veteráni melodického metalu Helloween, speed – powermetaloví Rage pod názvom Refuge a jedno prekvapenie k tomu, pokoria banskobystrický amfík tento rok už tretíkrát. Hity, nové skladby, vysoké nasadenie, to je vizitka týchto kapiel. A Refuge dokonca budú točiť oficiálne DVD! Už 21.augusta v Banskej Bystrici.

Pre tých, ktorých mýli názov skupiny Refuge: Skupina Rage vydala v roku 1993 album Missing Link, ktorý bol zavŕšením hudobne neuveriteľného vzostupu. Po albumoch ako Perfect Man (1988), Secrets in a Weird World (1989) Reflections of A Shadow (1990) prišli veľdiela ako Trapped (1992) a hudobne nedostižný The Missing Link (1993).

Kapela začína kooperovať so symfonickou hudbou, úspechy sa dostavujú stále väčšie ale koncertné vyčerpanie vyčerpáva najmä Manniho Schmidta (gitara), ktorý kapelu po japonskom turné 1994 opúšťa. Zlatá éra končí, aj keď Rage pokračujú a dosiahnu ešte väčšie úspechy.

Avšak po 20 rokoch sa však táto zostava dáva dokopy pod menom REFUGE (posledný singel kapely v tomto zložení) a príde nám zahrať výber toho najlepšieho z rokov 1988-1993  A dokonca si to zaznamená na DVD ktoré neskôr vyjde celosvetovo !

Helloween s novým albumom My God-Given Right + RAGE ako REFUGE + prekvapenie. Všetci budú mať  jediný koncert u nás v tomto roku!

Zdroj: epg.sk, Foto: ilust.