Primátorkou chce byť aj moderátorka Farmárskej revue

SPRÁVY
9 /

Síce do komunálnych volieb zostáva takmer celý jeden rok, už teraz sa objavujú rôzne mená, ktoré by chceli  získať funkciu primátora Banskej Bystrice. Jednou z nich je aj televízna moderátorka Farmárskej revue Diana Javorčíková. Tá sa podľa našich informácií chystá svoju kandidatúru ohlásiť v stredu.

Posledný mesiac začala písať blogy

O jej zámere kandidovať na niektorú z pozícií v budúcoročných komunálnych voľbách mnohí špekulovali už pred pár týždňami, kedy uverejnila svoj prvý blog na tému komunálnej politiky. Svoje blogovanie vtedy vysvetľovala nie veľmi úprimne tým, že je dobrovoľníčka, narába s rodinnou kasou a preto píše o mestskom rozpočte.

Samotné texty ponúkali iba povrchné informácie bez kontextu a autorka v nich ani nevysvetlila ako prišla k svojim záverom, čo na sociálnych sieťach niektorí Banskobystričania podrobili kritike.

Skúšala to za SDKÚ

Diana Javorčíková nie je v politike nováčik, v roku 2010 sa pokúsila dostať do mestského zastupiteľstva ako poslankyňa za obvod Rudlová – Sásová, pričom sa snažila presadiť ako kandidátka za koalíciu SDKÚ – DS, SaS, KDS. Potrebný počet hlasov od obyvateľov najväčšej mestskej časti nezískala a poslankyňou sa napokon nestala.

Kto má ešte záujem stáť na čele mesta?

S kandidátmi na post primátora sa v poslednom období roztrhlo vrece. Takmer s istotou sa dá očakávať kandidatúra mestskej poslankyne Hany Kasovej za klub Banskobystrická alternatíva, ktorá v posledných dňoch tiež začala s blogovaním a príspevkami na sociálnych sieťach.

Ďalším kandidátom má byť aj mestský poslanec Martin Turčan. Ten po rozpade jeho vlastného poslaneckého klubu, pôsobí v mestskom parlamente ako nezaradený.

Súčasný primátor Ján Nosko, ktorý v posledných voľbách získal rekordných vyše 18 000 hlasov obyvateľov Banskej Bystrice, svoju opätovnú kandidatúru nekomentuje a v tejto chvíli sa podľa jeho vlastných slov chce sústrediť hlavne na zvládnutie chodu mesta v období tretej vlny pandémie a prípravou rozvojových projektov na najbližšie roky.

Kto ďalší sa nakoniec do súboja o post primátora krajského mesta prihlási, ukáže najbližší čas.

Autor: (dem), Foto: ilustračné