Posledné mestské zastupiteľstvo v Banskej Bystrici pred októbrovými komunálnymi voľbami

SPRÁVY
9 /

V utorok 20. septembra 2022 sa konalo posledné mestské zastupiteľstvo končiaceho volebného obdobia primátora a poslancov. V sobotu 29. októbra si v komunálnych voľbách zvolíme našich nových zástupcov v orgánoch samosprávy.

K uplynulému štvorročnému volebnému obdobiu 2018 – 2022 sa vyjadrili dvaja najvyšší predstavitelia banskobystrickej samosprávy – primátor Ján Nosko a viceprimátor Jakub Gajdošík.

S 31 poslancami mestského zastupiteľstva sa rozlúčil primátor Ján Nosko slovami:

„Dnes sa uskutočnilo posledné mestské zastupiteľstvo pred októbrovými komunálnymi voľbami. Pamätám si svoje prvé zasadnutie v pozícii primátora v januári 2015. Už vtedy som bol milo prekvapený z konštruktívnej debaty a z hľadaní kompromisov aj navzdory tomu, že na niektoré témy sme s poslankyňami a poslancami nemali rovnaký názor.

Som rád, že sme si túto dôstojnú a reprezentatívnu úroveň dokázali udržať celých osem rokov. Snaha spoločne hľadať tie najlepšie riešenia, ktoré posunú Banskú Bystricu vpred, dopracovať sa k politickému konsenzu, slušne komunikovať, no najmä chcieť diskutovať je to, bez čoho nemôže fungovať žiadne mestské zastupiteľstvo, ak chce obyvateľom mesta pomáhať. Teší ma, že spoločne sa nám to úspešne darilo, a že sme sa v takomto duchu rozlúčili aj dnes.

Nech už bude na našich miestach v budúcnosti sedieť ktokoľvek iný, verím, že tak, ako doteraz, aj naďalej sa budú prijímať správne rozhodnutia, predovšetkým v prospech Banskobystričanov. Tým z vás, ktorí ste sa rozhodli už ďalej nebyť súčasťou komunálnej politiky prajem v ďalšej etape života všetko dobré, najmä veľa zdravia. Vám ostatným želám silnú dávku trpezlivosti, odhodlania a energie. Všetkým vám ďakujem za odvedenú prácu.“

Ján Nosko

Ján Nosko

S primátorom a kolegami poslancami sa rozlúčil aj viceprimátor Jakub Gajdošík:

„Som hrdý na to, že som počas uplynulých štyroch rokov mohol byť súčasťou tohto poslaneckého zboru, ktorý sa miesto hádok venoval tomu, ako urobiť z Banskej Bystrice lepšie miesto pre život.

Kým v iných mestách sa prekárali a urážali, my sme aj napriek často odlišným názorom dokázali viesť kultivovanú a vecnú debatu s cieľom prijať čo najlepšie rozhodnutia. Okrem poslankýň a poslancov má na tom veľkú zásluhu aj pán primátor Ján Nosko, ktorý mestské zastupiteľstvá vždy viedol veľmi nekonfliktným a dôstojným spôsobom.

Za štyri roky sme sa museli, okrem bežnej agendy, vysporiadať s rôznymi pre nás novými vecami, ako napríklad s pandémiou či utečeneckou krízou. Aj v týchto okamihoch, na ktoré nás dopredu nik nepripravil, sme ukázali, že dokážeme potiahnuť za jeden povraz naprieč celým politickým spektrom.

Nech už do poslaneckých lavíc po komunálnych voľbách zasadne hocikto, želám Banskobystričanom, aby nové poslankyne a poslanci naďalej pokračovali v politike spolupráce a hľadania riešení pre naše mesto.“

Jakub Gajdošík

Jakub Gajdošík

Autor: (tom), Foto: mesto BB a redakčné