Mrazivé počasie v Banskej Bystrici umožňuje technické zasnežovanie bežkárskeho okruhu na plážovom kúpalisku

SPRÁVY
0 /

Konečne sme sa aj v meste pod Urpínom dočkali mrazivého počasia. Preto pracovníci ZAaRESu  mohli v nedeľu  večer spustiť technické zasnežovanie obľúbeného bežkárskeho okruhu na plážovom kúpalisku.

Na zasneženie základného okruhu v dĺžke 800 metrov potrebuje ZAaRES aspoň 8 mrazivých nocí. Mrazivá noc pre zasnežovanie znamená teplotu -5 °C a nižšiu a čím nižšiu vlhkosť vzduchu, ideálne pri jasnej oblohe.

„V areáli opäť aj tento rok plánujeme spustiť korčuľovanie na jazere (hrúbka ľadu musí byť aspoň 18 cm) a taktiež zasnežiť aj kopec na sánkovanie. O všetkom budeme priebežne informovať. Zatiaľ je areál pre verejnosť uzatvorený,“

povedal riaditeľ mestskej organizácie ZAaRES Ivan Šabo.

Ivan Šabo

Ivan Šabo

Ak to počasie  najbližších týždňov dovolí, bežecký okruh bude ešte pred vianočnými sviatkami pripravený.  Zároveň sa upravujú bežecké trate v okolí Banskej Bystrice.

Sú to Kremnické vrchy vrátane Králik (45 km), Starohorské vrchy vrátane Šachtičiek v spolupráci s Park Snow Donovaly (23 km) či Veľká Fatra (6,5 km).

„ZAaRESáci, ďakujem vám za vašu prácu, úpravu tratí na Šachtičkách i v Kremnických vrchoch, ako aj pravidelný bežkársky servis pre obyvateľov,“

uviedol na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ján Nosko

Ján Nosko

Autor: (tom), Foto: ZAaRES a ilustračné