Martin Klus – pred voľbami nezávislý, po voľbách vstúpil do strany

SPRÁVY
34 /

Neuveriteľný politický obrat o 180 stupňov urobil krátko po komunálnych voľbách novopečený mestský poslanec Martin Klus. Známy politológ išiel do kampane na poslanca za Rudlovú-Sásovú ako nezávislý s číslom 26 pod heslom „Prvé mesto bez vplyvu politických strán“ a len čo ho Bystričania zvolili, stal sa najskôr prorektorom UMB a krátko potom vstúpil do SaS.

Pred voľbami chcel Martin Klus banskú bystricu bez politických strán, dva týždne po voľbách vstúpil do SAS.

Pred voľbami chcel Martin Klus banskú bystricu bez politických strán, dva týždne po voľbách vstúpil do SAS. Voliči zostali zaskočení.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči sa cítia oklamaní

Vo štvrtok zaujala nielen Bystričanov agentúrna správa z tlače:

Politológ a prorektor banskobystrickej Univerzity Majeta Bela Martin Klus vstupuje do SaS. Po tom, ako rady liberálneho tímu rozšírila v septembri aktivistka Romana Schlesinger, ide o ďalšiu verejne známu osobu, ktorá sa bude politicky angažovať vo farbách strany Richarda Sulíka ako tímlíder pre zahraničnú politiku.

Samotný Martin Klus, ktorý zatiaľ zostáva prorektorom UMB, hovorí, že rozhodovanie o vstupe do strany SaS mu trvalo dlhšie:

„Rozhodli za mňa občania v Banskej Bystrici, kde som výrazne vyhral komunálne voľby vo svojom obvode. Už som sa necítil dostatočne neutrálny vo vyjadreniach ako politológ, preto som sa rozhodol prijať ponuku od SaS. Túto stranu dlhšie sledujem, zaujala ma fantasticky pripraveným programom a považujem ju za stranu slušných ľudí.“

34-ročný Martin Klus ako politológ často vystupujúci v televízii mal so svojou nezávislosťou a istým konfliktom záujmov problémy už pred parlamentnými voľbami v roku 2010, keď spolupracoval s SaS ako spoluautor pripravovaného liberálneho programu tejto strany a bol jej tímlídrom pre oblasť vnútornej bezpečnosti. Vtedy čelil kritike za svoje „nezávislé“ vystupovanie na obrazovkách verejnoprávnej STV. Potom viedol neziskovú organizáciu Aliancia nezávislých.

12.decembra skladajú novozvolení poslanci banskobystrického mestského zastupiteľstva spolu s primátorom slávnostný sľub. Bude zaujímavé sledovať, či čerstvý člen SaS zostane v Klube nezávislých poslancov alebo sa stane jediným nezaradeným poslancom s politickou príslušnosťou. Možno by Martin Klus mal predsa len vysvetliť svojim kolegom v mestskom parlamente i voličom, ako je to myslel s tým „prvým mestom bez vplyvu politických strán“…

Autor: tom, Foto: ilustračné, archívne