FOTO: Pred piatimi rokmi sa v Banskej Bystrici otvárala nová autobusová stanica

SPRÁVY
3 /

Presne pred piatimi rokmi 20. septembra 2017 sa v rámci obchodného centra Terminal oficiálne otvárala nová autobusová stanica, ktorá nahradila starého chátrajúceho bystrického strašiaka. Prvých cestujúcich nová autobuska privítala ešte v skúšobnej prevádzke o deň neskôr o 5:25 hod. ráno.

„Pamätám si, akoby to bolo včera, čo všetko sme od prvého úderu búracích mechanizmov, cez výstavbu až po jej sprevádzkovanie museli absolvovať. Na konci všetkých rokovaní nás však čakal vytúžený cieľ – nová, moderná a čistá vstupná brána do nášho krásneho mesta,“

hovorí primátor Ján Nosko.

Slávnostné otvorenie

Slávnostné otvorenie

V odstraňovaní strašiakov pokračuje mesto aj naďalej, aj keď z časového či finančného hľadiska ide o náročné projekty. Sú však kľúčové pre ďalší rozvoj Banskej Bystrice.

Prioritou banskobystrickej samosprávy je získanie Domu kultúry do vlastníctva mesta, jeho rekonštrukcia a opätovné otvorenie pre verejnosť. Primátor verí, že do konca tohto roka by sa mohli mesto spolu s BBSK stať jeho vlastníkmi a začať tak pracovať na jeho oživení.

Terminal

Terminal

„V neposlednom rade intenzívne komunikujeme aj s investormi, ktorí plánujú realizovať svoje zámery na miestach, ktoré sú roky zanedbané. Príkladom je “jama” pri mestskom úrade, kde by sa už čoskoro mohlo začať s výstavbou parkovacieho domu. Držme si palce, aby sa všetky strategické projekty podarilo zrealizovať,“

dodáva Nosko.

Priblížme si búranie starej a výstavbu novej autobusovej stanice s Terminalom v dobovej fotogalérii.

Zdroj: (tom) a mesto BB  , Foto: FB a redakčné