FOTO: Parkujem ako pako na chodníku pred Mestským úradom

SPRÁVY
8 /

Už niekoľkokrát sme upozorňovali na porušovanie dopravných predpisov vozidlami, ktoré parkujú na chodníku s vydláždenou plochou pred hlavným vstupom do banskobystrického Mestského úradu, hoci je tu osadená dopravná značka „Zákaz zastavenia“.

V utorok predpoludním už zrejme došla trpezlivosť aj príslušníkom Mestskej polície v Banskej Bystrici, ktorí na dve autá parkujúce na chodníku osadili papuče. Jedno z nich doslova bránilo voľnému prechodu chodcov vedľa mestského úradu po zúženom chodníku, na kraji ktorého bol nahrnutý sneh. Museli prejsť na cestu, aby obišli túto prekážku.

Tentoraz to vodič prvého auta naprieč chodníkom skutočne prehnal. Už sme to spomínali, že ak niekto potrebuje súrne zaparkovať pred hlavným vchodom MsÚ, mal by mať k tmu oprávnenie, ale ešte predtým by  bolo potrebné rozšíriť dopravnú značku „Zákaz zastavenia“ o doplnkovú tabuľku s údajom, kto tu má povolenú výnimku. Inak si normálni ľudia môžu právom myslieť, že všetky zaparkované autá pred hlavným vchodom do budovy mestského úradu porušujú dopravné predpisy, vrátane funkcionárov mesta.

Viacerí chodci nad takýmto parkovaním nechápavo krútili hlavou, až museli zasiahnuť mestskí policajti. Otázka znie, dokedy sa tu bude táto situácia ešte opakovať?

Autor: (dem), Foto: redakčné