Dve dobré správy primátora mesta pre fanúšikov hokejových baranov a obyvateľov Severnej

SPRÁVY
2 /

V uplynulých dňoch sa v našom meste rozhoreli dve kauzy, ktoré vyvolali množstvo protichodných reakcií Bystričanov na sociálnych sieťach a rozhorčili dotknuté strany sporov. Jedná sa o zimný štadión a Severnú ulicu, o čom sme informovali aj na Bystricovinách.

Práce na zimáku finišujú

V piatok primátor mesta Banská Bystrica vyslal verejnosti jasný signál, že kauza opravy strechy zimného štadióna negatívne ovplyvňujúca prípravu nášho majstrovského hokejového tímu HC´05 iClinic Banská Bystrica na novú sezónu je zažehnaná a všetko sa dostáva do normálnych koľají.

Banskobystrický primátor Ján Nosko k tomu vyhlásil:

„Dnes som sa bol na zimnom štadióne osobne presvedčiť, ako pokračujú práce na statickom zabezpečení strechy. Do večera by mali byť ukončené všetky práce vykonávané z hracej plochy a zajtra by sme mohli začať mraziť aj v hale A. Okrem toho na konci augusta očakávame príchod novej elektrickej rolby a v septembri odovzdáme mladým hokejistom šesť úplne nových šatní pod severnou tribúnou.“

Na mestskom pozemku na Severnej zostane zeleň 

V piatok sa primátor Ján Nosko a poslanec Radovan Ocharovich stretli s predstaviteľmi petičného výboru zo Severnej ulice, ktorí spustili petíciu za zachovanie zelene a proti výstavbe nájomných bytov na tomto sídlisku.

Po stretnutí Ján Nosko uviedol:

„V médiách i na sociálnych sieťach sa v poslednom období šíria fámy, že mesto plánuje zastavať svoj pozemok na Severnej ulici, na ktorom je v súčasnosti zeleň. Preto som sa dnes stretol s obyvateľmi tejto lokality, aby som im jasne deklaroval, že mesto nemá záujem v tejto lokalite nič stavať. Ako primátor nedovolím zmeniť ani územný plán, ktorý by tam v budúcnosti umožnil výstavbu a budem vždy trvať na tom, aby táto plocha ostala zelená.“

Treba dúfať, že po týchto jasných vyjadreniach štatutára nášho mesta sa upokojí situácia na zimnom štadióne a Severnej ulici a prestanú občas až nevyberané útoky na predstaviteľov mesta, ktorí riešia vzniknuté problémy v reálnom čase so snahou vyjsť v ústrety dotknutým stranám sporov tak, aby sa dalo normálne existovať.

Autor: (tom), Foto: FB a ilustračné