Mislav Rosandič má dvojcestný kontrakt so Slovanom, zabojuje o A tím

ŠPORT
1 /

Dvadsaťročný obranca nášho HC ´05 iClinic Banská Bystrica Mislav Rosandič mieri do Slovana Bratislava. So slovenským účastníkom prestížnej KHL podpísal ročný dvojcestný kontrakt, čo znamená, že bude hrať nielen za nový klub, ale aj za svoj doterajší našu najvyššiu domácu súťaž.

Mislav Rosandič má za sebou napriek mladému veku už dve extraligové sezóny. Za Banskú Bystricu odohral 126 zápasov, v ktorých z pozície obrancu strelil päť gólov a dvadsaťkrát asistoval. Za Slovensko nastúpil na majstrovstvách sveta osemnásť a dvadsaťročných. Pri zisku bronzových medailí bol dokonca asistentom kapitána a na poslednom šampionáte si v siedmich zápasoch pripísal tri kanadské body (1+2). V juniorských reprezentáciách nastúpil dovedna na 37 zápasov.

Tréner nášho HC ´05 iClinic Miroslav Chudý pre Bystricoviny na konci júna vyslovil prianie, aby Mislav neopustil obranné rady Banskej Bystrice, keď uviedol:

„O každý takýto talent je vo svete záujem, ale Mislav má s nami zmluvu, trénuje a ja by som bol osobne rád, kebyže tu zostane. Podľa mňa potrebuje ešte rok, či dva aby dozrel a posunul sa vyššie. Všetko je to o dohodách a ja niektoré nemôžem ovplyvniť, no stále s ním rátam do mužstva.“

Trénerovi Chudému sa tak prianie aspoň čiastočne vyplnilo, keďže Mislav Rosandič podpísal dvojcestný kontrakt. Uvidíme, či si rodák z chorvátskeho Záhrebu vybojuje miesto v A tíme Slovana Bratislava a koľko duelov odohrá v KHL a koľko v slovenskej extralige. Každopádne v prípade postupu Banskej Bystrice do play-off je veľká pravdepodobnosť, že bude hrať práve za náš tím HC ´05 iClinic.

Autor: (bk), Foto: ilustračné