FOTO: Výborné plavecké výkony na Štiavničkách

ŠPORT
2 /

Foto: Mirka Chabadová

Krytá plaváreň Štiavničky privítala cez víkend 211 pretekárov z 37 klubov z Bulharska, Českej republiky, Litvy, Maďarska, Poľska a Slovenska. V 50-metrovom bazéne sa zrodilo niekoľko nových rekordov Banskobystrického pohára.

Najväčšou hviezdou prvého dňa bol nepochybne dvojnásobný majster Európy na 800 metrov voľným spôsobom Gergő Kis  z Maďarska.

Keďže banskobystrické  podujatie opäť figuruje aj v kalendári Európskej plaveckej federácie, viacero pretekárov v juniorských i seniorských kategóriách plnilo limity na 2. Olympijské hry mládeže 2014, ktoré sa budú konať v čínskom Nanjingu, na ME 2014 v Berlíne, ME juniorov v Dordrechte, ale aj na MS kategórie Masters 2014, ktoré sa uskutočnia v Montreale.

Organizátori z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica pripravili kvalitné plavecké podujatie na medzinárodnej úrovni, čo dodá mestu pod Urpínom i samotnej plavárni Štiavničky dobrý zvuk v plaveckom svete. Ceny pretekárom na stupňoch víťazov odovzdávali primátor mesta Peter Gogola  s riaditeľom pretekov Milanom Záborským.

V nedeľu 27. apríla pokračujú medzinárodné plavecké preteky Banskobystrický pohár 2014 od 9:00 hod. aj v priamom prenose TV ESO prostredníctvom DVB-T cez multiplex na kanáli č.23 a live stream na www.tveso.sk. Vstup pre divákov na podujatie je zdarma. Bazén sa pre verejnosť opäť otvorí po 16-tej hodine.

Zdroj: Bystricoviny.sk; foto: Mirka Chabadová