OI Zelená Fončorda vyčistí Tajovský potok – pridajte sa

SPRÁVY
1 /

Občianska iniciatíva Zelená Fončorda sa rozhodla, že napriek systematickému znečisťovaní Tajovského potoka bezohľadnými a arogantnými občanmi, zozbiera niekoľko obetavých ľudí a spoločne sa pokúsia vyčistiť aspoň jeho časť.

Aj napriek viacnásobným verbálnym útokom na adresu aktivistov sa títo ľudia rozhodli nezanevrieť na svoje okolie a zase-raz mu pomôcť. Tentokrát je v pláne vyčistenie časti Tajovského potoka od THK 6 po koniec ulice. Treba podotknúť, že toto nie je ani zďaleka prvá akcia organizovaná Občianskou iniciatívou Zelená Fončorda. Okrem iného sa jej v roku 2008 podarilo zastaviť výstavbu polyfunkčného objektu 100 THK,  vďaka príspevku od Nadácie Ekopolis a ďalších sponzorov zrekonštruovala detské ihrisko v blízkosti ZŠ Spojová, ktoré je v súčastnosti jedno z najvyhľadávanejších v širokom okolí. OI Zelená Fončorda rovnako spolupracuje s Materskou školou Šalgotarjánska a tým sa jej aktivity ani zďaleka nekončia. Podobných akcií bolo a nepochybne ešte aj bude viacero.

Akcia plánovaná na budúcu sobotu sa týka čistenia brehov a chodníka pozdĺž Tajovky. Aktivisti teda pozývajú ľudí (nielen) z Fončordy, ktorým nie je jedno v akom okolí žijú, aby prišli priložiť ruku k dielu a participovali tak na dotváraní svojho životného prostredia.

cistenie_potoka_2

Zdroj: Bystricoviny.sk (Samuel Vaterka)