Nasťa Kuzminová víťazkou ankety Športovec roka

SPRÁVY
0 /

Naša reprezentantka a medailistka z olympijských hier v kanadskom Vancouveri Anastasia Kuzminová bodovala aj v ankete o najúspešnejšieho športovca roka 2010.

138aÚplne zaslúžene si dnes prevzala prvú cenu v spomínanej ankete. Podarilo sa jej to iba ako tretej žene v histórii tejto ankety (pred ňou šesťkrát v tejto ankete triumfovala Martina Moravcová a raz Elena Kaliská). Biatlonistka VŠC Dukla Banská Bystrica dostala toto ocenenie za svoje výsledky na ZOH vo Vancouveri. Tam potešila priaznivcov športu na Slovensku zlatou medailou v šprinte na 7,5 km, striebornou medailou v stíhacich pretekoch na 10 km a tiež ôsmym miestom tiež v stíhacích pretekoch na 12,5 km s hromadným štartom.

Nasťa chýbala iba na dvoch z celkových 122 hlasovacích lístkov. Až 112 novinári je prisúdili prvú a ôsmi druhú priečku – celkovo získala 1192 bodov.
„Bol to výnimočný rok, dosiahla som veľké úspechy. Priznám sa, nemám veľký prehľad o iných slovenských športovcoch. Viem však, že tie moje výsledky vo Vancouveri boli naozaj výnimočné. Teším sa aj z tohto úspechu.“ Vyjadrila sa po zisku ceny Anastasia.

Druhý v ankete skončil Pavol Hurajt, ktorý sa na ZOH vo Vancouveri tešil z bronzu. Získal ho v pretekoch na 15 km s hromadným štartom. Trojicu úspešných jednotlivcov uzavrel Libor Charfreitag.
Najúspešnejším športovým kolektívom sa stala futbalová reprezentácia Slovenska. Druhí sa umiestnili naši hokejisti a tretí hádzanári.

Zdroj: Bystricoviny.sk