Vladimír Soták povedal pravdu o bystrickom futbale, Kováčik má odstúpiť

ŠPORT
13 /

Majiteľ futbalového klubu ŽP Šport Podbrezová Vladimír Soták vyzýva prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika na odstúpenie. V osobnom liste mu vyčíta vážne zlyhania a komentuje aj situáciu v FK Dukla.

Šesťdesiatročného funkcionára z Podbrezovej nahneval najmä pokutový kop v zápase Podbrezovej so zachraňujúcou sa Banskou Bystricou v minulom kole Fortuna ligy v Brezne. Udialo sa tak v poslednej minúte a naša Dukla po ňom vyrovnala na 1:1. Soták v liste, ktorý zverejnil Nový Čas uvádza:

„To, čo sa stalo na zápase v Podbrezovej, kde rozhodca radšej odpískal jedenástku v prospech B. Bystrice, len aby nespôsobil jej vypadnutie z 1. ligy, je škandál,“

A Soták nezostal iba pri tomto vyhlásení, obul sa aj do aktivít v Banskej Bystrici. Podľa neho je Kováčik zodpovedný za situáciu vo futbalovej Dukle, keď napísal:

„Banská Bystrica hráčom, trénerom a zamestnancom dlhodobo nevypláca mzdy, ožobračuje ich rodiny a pritom sa tvári, že je všetko v poriadku!“

Majiteľ podbrezovského futbalového klubu nepriamo navrhuje, aby rozhodcovia podstupovali psychotesty. Známy podnikateľ spochybňuje aj kľúč na prerozdeľovanie štátnych dotácií na rekonštrukcie štadiónov. Nepáči sa mu, že futbal v Podbrezovej bude zaradený na úroveň Levíc. Kováčikovi podľa Nového Času odkazuje, že predávať autá či organizovať súťaže Miss je niečo iné, ako riadiť futbal na Slovensku. Preto mu adresoval výzvu na odstúpenie z funkcie prezidenta SFZ:

„Žiadam prezídium futbalu, aby na najbližšom výbore vyhlásilo voľby prezidenta SFZ tak, aby túto funkciu mohol zastávať človek, ktorý dokáže nestranne riadiť futbal na Slovensku. Banská Bystrica splnila všetky predpoklady, aby dostala zákaz nastúpiť na najbližší zápas a bola preradená do nižšej súťaže.“

Uvedený list vedenie Slovenského futbalového zväzu nechce komentovať a ani sa ním nebude zaoberať. Dokument Vladimíra Sotáka je totiž označený ako osobný. Šéf podbrezovského futbalu môže podľa vyjadrení SFZ postupovať pri svojich návrhoch či sťažnostiach štandardným spôsobom v zmysle platných noriem.

Autor: (job), Foto: Zdroj SITA + pravda.sk