V Podlaviciach si v nedeľu zahrajú hviezdy

ŠPORT
0 /

Marek Hamšík a hokejisti Handzuš, Zedník, Budaj, Surový a ďalší v nedeľu odohrajú benefičný futbalový zápas.

Všetko vypukne v Podlaviciach v nedeľu, 5. júla. Podujatie s názvom „Športové hviezdy Slovenska deťom“ sa uskutoční v Podlaviciach už po druhý krát. V minulom roku sa na ňom predstavili aj hviezdy ako Martin Škrteľ, Marek Čech, Demitra a Hossa.

Podujatie začne už v sobotu v Europa Shopping centre autogramiádou športových celebrít, ktorá prebehne od 14.-16.00 hod. Hokejisti a futbalisti na autogramiáde ukážu verejnosti originálne dresy, ktoré sa budú dražiť v rámci nedeľnej benefičnej akcie.

dresy

V nedeľu program na štadióne FK Jupie Podlavice začne o 13.00 rôznymi športovými súťažami a voľnočasovými aktivitami. O 17.00 si športové hviezdy zahrajú s deťmi floorbal a futbal. Najšikovnejšie deti si zahrajú s hviezdami v benefičnom zápase. Vyvrcholením programu bude benefičný futbalový zápas medzi tímom hviezd zloženým z futbalistov a hokejistov a hráčmi FK Jupie, ktorý začne o 18.00.

Podrobný prehľad súťaží:

Prekážková dráha: Súťažná disciplína pri ktorej deti prekonávajú prekážky (skok cez prekážku, kotrmelec, skákanie na kangoo-lopte, atď.) Deti absolvujú dráhu po jednom, pričom sa každému meria čas za ktorý sa dostane do cieľa. Deti súťažia v štyroch kategóriách a vyhodnocujú sa traja najlepší z každej kategórie, ktorí dostanú vecné ceny.

Skákanie vo vreci: Deti skáču vo vreci v maximálne štyroch dráhach a súťažia v štyroch kategóriách. Traja najlepší z každej kategórie, ktorí dostanú vecné ceny.

Súťaž zručností vo futbale a floorballe: Súťaž bude prebiehať na mini futbalovom ihrisku, ktoré bude rozdelené na futbalovú a floorbalovú časť. Zručnosť sa preveruje prekážkovou dráhou (beh okolo kuželkov s futbalovou a floorbalovou loptou + zakončenie na bránu). Súťaž sa vyhodnocuje na základe dosiahnutého času a trestných sekúnd za nestrelený gól.

Futbalová časť: • 3 najlepšie deti nastúpia na prvých 15 minút (každé dieťa 5 minút) v družstve Hviezd vo večernom benefičnom zápase.
Floorbalová časť: • 6 najlepších detí si zahrá floorbalový zápas s hviezdami. Každé družstvo bude zložené z 3 detí a dvoch hviezd

Kreslenie: Deti kreslia na plachty a výkresy na zvolenú tému. Na konci športového športovci vyhodnotia najkrajšie kresby. Súťaž je určená nižším vekovým kategóriám, najkrajšie kresby budú ocenené vecnými cenami. Pre staršie vekové kategórie bude vytvorená možnosť nastriekať karosériu autobusu v areáli FK JUPIE.

Iniciátorom celej akcie je hokejista Michal Handuš, ktorý už 9 rokov spolupracuje so združením pomáhajúcim deťom s poruchou zrážanlivosti krvi. Vstupné na podujatie je 1 EURO, deti do 15 rokov vstupné neplatia. Výťažok zo vstupného a aukcie dresov hviezd bude venovaný Slovenskému Hemofilickému Združeniu.

logoToto občianske združenie pomáha deťom postihnutým hemofíliou – vrodenou genetickou poruchou, ktorá spôsobuje nedostatočnú tvorbu bielkoviny krvnej plazmy a tým aj nedostatočnú zrážanlivosť krvi a zastavenie krvácania po poranení. V ťažších štádiách dochádza aj k spontánnemu začatiu krvácania, ktoré sa nedá predvídať a dokonca ani predísť.

Porucha zrážania krvi – hemofília je závažné nevyliečiteľné ochorenie. Časté krvácania a ich následky spôsobujú nesmierne utrpenie a obmedzujú životné aktivity, bežné pre zdravých ľudí. Pri každom krvácaní je potrebné aplikovať lieky, ktoré sú vyrobené z ľudskej krvi a život takéhoto jedinca závisí od toho, či sú tieto lieky okamžite a v dostatočnom množstve k dispozícii.

Bystricoviny.sk prinesú z podujatia pre čitateľov rozsiahlu fotoreportáž.

Zdroj: Bystricoviny.sk (RS), foto: shz.sk