Začala sa zimná príprava futbalistov Dukly, na lane sú dve posily

ŠPORT
1 /

Futbalisti banskobystrickej Dukly absolvovali v pondelok 10. januára prvý tréning začínajúcej sa zimnej prípravy na jarnú časť druhej futbalovej ligy aktuálnej sezóny 2021/2022.  Na umelej tráve na Štiavničkách sa trénerovi Vargovi hlásilo 19 hráčov a traja brankári. Menšie zdravotné problémy má iba Branislav Ľupták.

Hráči spod Urpína absolvovali úvodný tréning už aj s loptou, až na Braňa Ľuptáka sú všetci zdravotne fit a odhodlaní tvrdo odmakať zimnú prípravu. Kapitán MFK Dukla Róbert Polievka k tomu uviedol:

„Všetci sa cítime skvele. Dovolenka bola krátka. Ubehlo to veľmi rýchlo. Nebol čas na nejaké veľké vylihovanie. Mali sme aj individuálne plány, ktoré nám určovali, čo máme splniť. Myslím si, že každý jeden prišiel dobre pripravený a s chuťou, čo je najdôležitejšie. Tešíme sa na to, čo nás na jar čaká. Počas zimnej prípravy máme kvalitných súperov. Myslím si, že nás dostatočne preveria. Ani v lige nás nič ľahké nečaká. Chceme udržiavať kvalitu, čo sa výsledkov a zápasov týka, samozrejme pokračovať v tom, na čo máme našliapnuté. Chceme to dokázať hlavne našou tvrdou prácou.“

Róbert Polievka

Trénera Stanislava Vargu čelil úvodnej otázke, na čo sa mužstvo zameria počas zimnej prípravy do prvého jarného súťažného duelu 25. februára v Podbrezovej. Odpovedal nasledovne:

„Chceme sa čo najlepšie na jarnú časť sezóny pripraviť. Nebude rozhodujúce, či budeme hrať v prípravných zápasoch dobre. Výsledky týchto duelov nič neznamenajú. Čakajú nás konfrontácie najmä s prvoligovými mužstvami, potrebujeme totiž hrať s ťažšími súpermi. Dôležité však bude, aby sme hrali dobre od 25. februára v druhej lige a vyhrávali zápasy.“

Kouča Dukly by počas zimy potešilo posilnenie kádra. Avšak uvítal by hráča nie iba do počtu, ale najmä do kvality, k čomu dodal:

„Myslím si, že po každom dobrom hráčovi, ktorý by bol na trhu dostupný, sa treba pozerať. Uvidíme, či sa niečo bude dať vybaviť alebo nie. Priniesť však do mužstva niekoho len do počtu nemá žiadny zmysel. Spokojný som aj s týmto aktuálnym kádrom.“

Stanislav Varga

Generálny manažér MFK Dukla Banská Bystrica Milan Smädo potvrdil, že vedenie klubu pracuje na nových posilách, pričom netajil ani ambície pred jarnou časťou druholigovej sezóny:

„Snažíme sa aktuálne doplniť káder o dvoch hráčov. Chceme skončiť na jednom z prvých dvoch miest v druhej lige, ideálne prví. Boj o tieto dve priečky však bude napínavý a ťažký. Podbrezová i Košice majú silné mužstvá a do úvahy musíme brať aj Skalicu. Pevne verím, že tento boj na jar o prvé dve priečky sa bude odohrávať čestne na ihriskách. Všetci si prajeme, aby sa tretí pokus o návrat medzi slovenskú elitu vydaril. Veríme, že si budú môcť zápasy užívať priamo na štadiónoch aj fanúšikovia, aby futbalisti nevnímali prázdne tribúny, ale počúvali to naše „Dukla to toho“. Verím, že naši priaznivci povzbudzovaním pomôžu k naplneniu nášho spoločného cieľa.“

Milan Smädo (vľavo) s Norbertom Juračkom (vpravo)

Zimnú prípravu absolvuje Dukla na umelej tráve na Štiavničkách, kde odohrá aj prípravné zápasy. Všetci si však prajeme, aby bol čo najskôr k dispozícii aj nový štadión v Kráľovej (Radvaň). Tam totiž nájdu naši futbalisti domáce zázemie. „Zimnú prípravu absolvujeme na Štiavničkách, ale určite by bolo lepšie, ak by sme už mali svoje zázemie v Radvani a mali tam všetko pohromade. Nemuseli by sme cestovať. Je však dobré, že máme aktuálne kde na umelej tráve trénovať,“ podotkol tréner Stanislav Varga.

Ponúkame vám aj rozpis prípravných zápasov MFK Dukla počas januára a februára 2022:

Autor: (job), Zdroj: MFK Dukla, Foto: Leonora Yahyaouiová