Medzinárodný halový futbalový turnaj žiakov o pohár Jozefa Vengloša jubiluje

ŠPORT
2 /

O týždeň v sobotu 15. decembra sa v športovej hale Dukla na banskobystrických Štiavničkách uskutoční jubilejný 25. ročník medzinárodného halového turnaja žiakov O pohár Jozefa Vengloša.

Na tomto už tradičnom turnaji sa tentoraz predstavia výbery Stredoslovenského futbalového zväzu, Východoslovenského futbalového zväzu, Mestského futbalového klubu Dukla Banská Bystrica, FC Nitra, Futbalová škola Mareka Hamšíka Jupie a zahraničný účastník z Českej republiky Sigma Olomouc.

V minulých rokoch tu štartovali mnohí mladí futbalisti, z ktorých niektorí sú ešte i dnes oporami nielen svojich športových klubov ale i slovenskej a českej seniorskej futbalovej reprezentácie. Stačí z nich spomenúť Hamšíka, Škriniara, Greguša, Ďuriša, Gyömbéra, Pekaríka, Pačindu či Stocha, a z českých hráčov Přikryla, Reichela, Rozsívala, Pospíšila, Kalasa či Neuera.

Organizátori turnaja pod vedením jeho zakladateľa, úspešného mládežníckeho trénera Petra Benedika sú presvedčení o tom, že i na tohtoročnom podujatí sa objavia nové talenty, ktoré sa v budúcnosti presadia i v reprezentačných družstvách Slovenskej a Českej republiky.

Začiatok turnaja je naplánovaný v sobotu 15. decembra na 9.00 hodinu ráno a v prvom zápase proti sebe nastúpia Výber Stredoslovenského futbalového zväzu proti Výberu Východoslovenského futbalového zväzu. Hrá sa systémom 2×10 minút každý s každým. Po skočení tohto turnaja bude slávnostné uvedenie do života knihy športového publicistu doktora Jozefa Mazára s názvom „Futbaloví anjeli a démoni“.

Organizátori sú presvedčení, že v predvianočnom čase si cestu do športovej haly na Štiavničkách okrem futbalových odborníkov a rodičov zúčastnených hráčov nájdu i mnohí diváci, ktorých týmto zároveň na tento turnaj O pohár Jozefa Vengloša pozývajú.

Autor: Jozef Ivan, Foto: ilustračné