Bystričan Martin Chrien má na ME do 21 rokov víťazné ambície

ŠPORT
6 /

Na futbalových majstrovstvách Európy do 21 rokov nám robí svojou hrou radosť naša mládežnícka reprezentácia. Jej súčasťou je i banskobystrický stredopoliar Martin Chrien, ktorý v pondelok večer strelil gól Anglicku.

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov prehrala vo svojom druhom zápase na ME tejto vekovej kategórie s anglickými rovesníkmi 1:2, ale na svojom konte má tri body za úvodné víťazstvo nad Poľskom  2:1. Mladí Slováci viedli v pondelok v Kielcoch po prvom polčase gólom Martina Chriena, ale na začiatku druhého otočili výsledok v prospech Anglicka Alfie Mawson a Nathan Redmond.

Rodák z Banskej Bystrice Martin Chrien skóroval po rohu Rusnáka parádne hlavičkou, za čo si vyslúžil i obdiv v anglických médiách.  Po stretnutí vravel:

„Teší ma, že som strelil gól, ale veľká škoda, že nestačil aspoň na zisk bodu. Ten by nám pomohol viac na ceste do semifinále.“

Chriena mrzeli najmä minúty, v ktorých sme sa zbytočne stiahli a inkasovali vyrovnávajúci gól.

 „Všetkých nás mrzí hlavne úvod druhého polčasu. Rýchlo sme inkasovali a následne otvorili hru a z brejku súpera dostali i druhý gól. Chýbalo nám šťastie, no i kvalitné centre zo strán, po ktorých by sme vedeli zakončovať akcie. Nemáme sa však za čo hanbiť.“

Slovensko má v tabuľke A-skupiny na konte tri body za víťazstvo nad domácim Poľskom, Anglicko nazbieralo o jeden viac, keď na úvod šampionátu remizovalo so Švédskom. Do semifinále postupuje víťaz skupiny. Z druhého miesta sa ujde miestenka iba jednému tímu, ktorý bude mať z trojice mužstiev na druhých priečkach v skupinách najviac bodov. Ak chceme myslieť na medailu, tento štvrtok v dueli proti Švédsku (20.45 hod.) v poľskom Lubline musíme vyhrať. Chrien k tomu dodáva:

„Dnes už plne sústredíme našu pozornosť na záverečný zápas so Švédskom. Pôjdeme do neho s víťaznými ambíciami s cieľom postúpiť zo skupiny a zahrať si semifinále. Verím, že nás opäť podporia naši fanúšikovia, ktorí sú fantastickí.“

Martin Chrien pôsobil v mládežníckych futbalových kluboch Jupie Podlavice a Dukla Banská Bystrica. V súčasnosti má 21 rokov a je hráčom Viktorie Plzeň. Do tohto českého klubu prestúpil v roku 2014 práve z našej Dukly.

Autor: (job), Foto: Zdroj tasr