Nedeľný rodinný piknik u Dominika Skuteckého

KULTÚRA
0 /

Stredoslovenská galéria pozýva malých i veľkých Bystričanov do čarovnej záhrady Vily Dominika Skuteckého, kde na Vás v rámci festivalu Rockscape 2017 čaká bohatý program.  Príďte si v nedeľu 25. júna 2017 užiť netypické nedeľné dopoludnie spestrené hrami, tvorivými dielňami, divadlom, čítaním a koncertom.

PROGRAM

09:00 RAŇAJKY V TRÁVE SPOJENÉ S HRAMI A KRESLENÍM 

Príďte na raňajky do záhrady rodiny Skuteckých. Najmenších čaká kreslenie na papier a kriedami, bude pre nich pripravený Dominikov zábavný kufrík – hry s témou diel D. Skuteckého (puzzle, pexeso z jeho vystavených diel, magnetické portréty).

Dozvedia sa viac o povolaní maliara, problematike farieb, svetle, portrétnom žánri, priestorových plánoch a kompozícii obrazu, námetoch obrazov a realistickom štýle autora.

10:30 MESTSKÉ DIVADLO – DIVADLO Z PASÁŽE  a rozprávka nielen pre deti „Na paši“

Na motívy rozprávky Maťko a Kubko od Marianny Grznárovej. Divadlo Z Pasáže Vám zahrá príbeh veselých valachov výnimočného vzrastu. Viac info o predstavení tu.

11:30 AUTORSKÉ ČÍTANIE BRAŇA JOBUSA Z KNÍH JOBUSOVÝCH

Braňo Jobus prečíta z niektorých z úspešných rozprávkových kníh (Zázračné rozprávky, príbehy o Muflónovi Ancijášovi, Komisár Mrodge, …), ktoré napísal. Pôsobí ako muzikant a spisovateľ, účinkuje v kapelách Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a Abusus. Je tiež zakladateľom hudobného festivalu Vrbovské vetry.

12:30 KONCERT VRBOVSKÝCH VÍŤAZOV

Koncert skupiny Braňa Jóbusa Vrbovskí Víťazi, ktorú možno žánrovo zaradiť ako priemyselný folklór, a to hraný na vlastnoručne vyrobených bizarných nástrojoch.


13:30 TVORIVÉ DIELNE: Maľovanie v záhrade a čítanie z knihy Petra Karvaša V hniezde

Popri maľovaní si prečítame úryvky z autobiografického románu spisovateľa a dramatika Petra Karvaša, vnuka D. Skuteckého, ktorý vo vile a záhrade Skuteckých vyrastal. Spomienky na tajuplný ateliér jeho starého otca a na detstvo strávené v čarovnej záhrade zachytil v jeho knihe V hniezde.

Môžete si tiež zahrať obľúbené edukačné hry k stálej expozícii, ktoré sú inšpirované životom a dielom Dominika Skuteckého (TIMELINE, ARTLINE, FASHIONLINE). Pre deti budú pripravené omaľovánky a pracovné listy s témou diel Dominika Skuteckého.

Zdroj: Stredoslovenská galéria, Foto: ilust.