FOTO: Sympatický obchodík na Hornej Striebornej

ZAUJÍMAVOSŤ
8 /

Keď budete najbližšie prechádzať Hornou Striebornou, rozhodne by ste nemali minúť nedávno otvorený obchodík Yellow Tree. Nachádza sa v pekne zrekonštruovaných priestoroch bývalého „Silveru“.

Teraz sa asi pýtate, čo to ten Yelow Tree vlastne je? Tak sa doň poďte na chvíľu pozrieť spolu s nami. Víta nás tu pani Lucia, ktorá nás ochotne prevedie po tomto útulnom obchodíku.

Našou myšlienkou bolo vytvoriť darčekový obchod skombinovaný s kaviarňou. Miesto, kde si ľudia môžu posedieť pri dobrej káve, čokoláde či čaji a medzitým sa poobzerať po nejakom nápaditom darčeku pre svojich blízkych. Pri zariaďovaní sme sa snažili využiť staré nepoužívané kúsky nábytku od rodiny a známych, ktoré sme si zrekonštruovali a dodali tým priestorom útulný vintage štýl. Práve teraz dorábame interiéry minikaviarničky, lebo doposiaľ sme sa tu mali len malé posedenie,“

uvádza nás do malého sveta čarovných darčekov zmiešaného s nádhernou vôňou čokolády, čaju a  kávy Lucia Štellerová.

obchod12

Hneď za dverami nás zaujali domáce džemy s tradičnými, ale aj menej tradičnými príchuťami, ako sú hokaido – pomaranč či dula s karamelizovanými orechmi, ktoré môžu pokojne konkurovať tým od našich babičiek.

Všetko sú to výrobky od šikovnej pani Aničky, ktorá si všetko ovocie a zeleninu dopestuje vo vlastných sadoch, a preto môžeme naozaj hovoriť o pravých domácich džemoch a nátierkach. Pre odvážlivcov máme aj Chilli pastu či extra pikantnú pastu Scorion.”

Nesmie chýbať bohatá ponuka svetovo oceňovanej slovenskej čokolády LYRA. O tom, že tu nájdete všetko od horúcej čokolády na pitie, cez mandaly až po darčekové tabuľkové čokolády vo formáte A4, sa môžete presvedčiť na vlastné oči. Takisto si tu určite všimnete rakúske ručne robené bio čokolády Zotter, ktoré ponúkajú aj široký výber bezlaktózových čokolád, ale aj vychytávky ako pivová či slaninková čokoláda.

Milovníci kávy a čaju tento obchodík už určite objavili, ak nie, tak si sem treba rozhodne zájsť. Domov si môžete odniesť voňavú zrnkovú kávu z lokálnej pražiarne Coffee Factory, výberovú kávu Illimité alebo si vybrať z veľkej ponuky porciovaných a sypaných čajov. Ako inak, starostlivo vyberaných a s láskou balených na Slovensku.

Čaká tu na Vás lokálne, čerstvo pražené pohánkové alebo ovsené müsli, ale aj  veľký výber nesíreného sušeného ovocia a orechov.

Vo výklade s inšpiratívnym mottom „Máme radi Slovenské“ Vás určite zaujmú Fusakle z dielne Banskoštiavničanov, ručne maľované tenisky a dáždniky, známe tričká Koláčová i prírodná, ručne robená kozmetika Ponio zo Zvolena.

obchod10

Výber je naozaj pestrý a zároveň originálny.

Myslím, že najlepšie náš obchodík spoznáte a pochopíte, keď ho zažijete na vlastnej koži. Budeme preto radi, keď sa u nás v Yellow Tree zastavíte osobne. Hoci len tak nakuknúť, aby ste si potešili oko i dušu,“

 dodáva pani Štellerová.

Dávame jej za pravdu pri chutnej šálke kávy, ktorou nás ponúkla. Ak si tento pocit chcete vychutnať aj Vy, zastavte sa niekedy počas svojich potuliek mestom v dome č. 11 na Hornej Striebornej. Obzvlášť teraz pred Vianocami bude zastávka v Yellow Tree určite príjemná a užitočná.

obchod14

Autor: (tom), Foto: Yellow Tree