Vladimír ´Dracula´ Moravčík bude bojovať v klietke podľa pravidiel MMA

ŠPORT
0 /

V septembri tohto roka uvidia fanúšikovia thajského boxu na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave zaujímavý zápas v klietke medzi naším šampiónom Vladimírom Moravčíkom aIgorom Danišom. Stretnú sa prvýkrát vo vzájomnom súboji podľa pravidiel MMA. Najnovšie to oznámila organizácia OKTAGON na svojej tlačovej konferencii v Prahe.

Vladimír „Dracula“ Moravčík

Je zápasník thajského boxu, ktorý počas svojej športovej kariéry doposiaľ získal 11 európskych a svetových titulov rôznych asociácií. Okrem zápasenia sa angažuje aj ako tréner vo vlastnom Dracula Gyme v priestoroch banskobystrickej Šport Zóny. Bol aj jedným z ambasádorov Európskeho mesta športu 2017 v Banskej Bystrici.

Vo svojej doterajšej bohatej športovej kariére thaiboxera má Vlado Moravčík na konte 92 profesionálnych zápasov, z toho 82 výhier (31 KO), 2 remízy a 8 prehier. Bol  6 x svetový, 2 x interkontinentálny a 3 x európsky šampión rôznych prestížnych asociácií.

vladimir moravcik

Igor Daniš

Reprezentant bratislavského klubu Octagon fighting academy sa môže pýšiť titulmi WMF WORLD CHAMPION, I-1 WMC WORLD CHAMPION, IPCC EUROPEAN CHAMPION a  I-1 WMC SUPREME CHAMPION. Na Slovensku je menej známy, zato vo svete veľmi uznávaný bojovník v thajskom boxe. Ako prvý slovenský bojovník absolvoval zápas v barmskom boxe.

Teraz týchto dvoch thajských boxerov čaká spoločný septembrovýzápas v klietke podľa pravidiel MMA. Všetci fanúšikovia bojových športov a boxu veria, že sa na tento duel plnohodnotne pripravia a ukážu skvelý zápas.

igor danis

Príprava na najdôležitejšie súboje v tomto roku

Na otázku Bystricovín, prečo náš ´Drakula´ prijal septembrovú výzvu boxovať v klietke, sám Vlado Moravčík odpovedal:

„Doposiaľ neprišla adekvátna ponuka na zápas v thajskom boxe, tak som prijal výzvu pod pravidlami MMA. Ide o súboj v organizácii OKTAGON v septembri na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, kde to bude jeden z hlavných zápasov večera.“

Moravčíkov manažér Vladimír Piperek svojho zverenca doplnil:

„Možnosť zápasu pod pravidlami MMA sme riešili už dlhšiu dobu, dá sa povedať že vyše roka. Vlado je ortodoxný predstaviteľ thajského boxu. Po svojich 92 profesionálnych zápasoch a 18 – ročnej úspešnej kariére je to však stále bojovník, ktorý hľadá nové výzvy a toto je jedna z nich. Preto sme sa rozhodli túto ponuku prijať.“

dracula vs danis3

Najskôr však Vlada Moravčíka čaká druhá obhajoba svetového titulu EnfusionLive, konkrétne 27. apríla 2019 už tradične v Žiline tiež na zimnom štadióne. Lístky na tento zápas je možné zakúpiť si v bystrickom DraculaGyme v Sásovej.

Vladov súper na obhajobu svetového titulu Enfusion vzíde zo zápasu 23. februára 2019 v Holandsku, pretože aktuálne sú v hre dvaja vyzývatelia. Po Žiline začne príprava na septembrový duel v klietke pod pravidlami MMA, ktorá bude prebiehať v novom režime, keďže náš bystrický šampión musí popracovať na nových veciach, ako je boj na zemi, prechody na zem či obrana proti takedownom.

suboj v klietke

Tréning a vzdelávanie mladých thaiboxerov

Niekoľkonásobný majster sveta v MuayThai i prezident Slovenskej MuayThai asociácie (SMTA) Vladimír Moravčík a jeho manažér i hlavný kontrolór SMTA Vladimír Piperek sú iniciátormi projektu výučby thajského boxu (MuayThai) v Športovom gymnáziu (Strednej športovej škole) v Banskej Bystrici.

Tento rok spustili systém vzdelávania našich trénerov v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela  a tento mesiac prvýkrát v histórii organizujú Majstrovstvá Slovenska v thajskom boxe, Pripravujú aj novy turnaj v Banskej Bystrici a okrem iného zabezpečujú prípravu našich zápasníkov v Dracula Gyme pred ich zápasmi.

dracula gym

 

 

Autor: (dem, bt) , Foto: OKTAGON a ilustračné