V ZŠ Ďumbierska bude v utorok Trojgeneračný športový deň

ŠPORT
1 /

ZŠ Ďumbierska s MŠ Sásovská cesta v spolupráci s Občianskou radou Rudlová – Sásová I. a poslancami za tento volebný obvod organizujú v utorok 20. novembra 2018 od 14:30 hod. pre malých, veľkých i starších Bystričanov Trojgeneračný športový deň.

V areáli ZŠ Ďumbierska s umelou trávou a tartanovou dráhou sa zídu tri generácie – predškoláci a školáci s rodičmi a starými rodičmi. Predsedníčka OR   Rudlová – Sásová I. Ľubica Buranová pre náš portál uviedla:

„Teší ma, že z iniciatívy pani riaditeľky MŠ Sásovská cesta Milady Ursínyovej a pána riaditeľa ZŠ Ďumbierska Patrika Ferianca sa nám podarilo opäť zorganizovať športový deň pre tri generácie. Verím, že v športovom areáli ZŠ Ďumbierska bude vládnuť skvelá atmosféra a spoločne si zašportujú všetky vekové skupiny, čo je hlavný cieľ tohto podujatia.“

Malí i veľkí športovci budú súťažiť v rôznych disciplínach. V pláne je beh na tartanovej dráhe v trojgeneračných štafetách, skok do diaľky, hod umelohmotným diskom či kopy loptou na bránku. Ihrisko s umelým povrchom na Ďumbierskej v utorok ožije športom troch generácií.

Na každého detského súťažiaceho bude čakať zlatá medaila s označením tohto pamätného rodinného športového dňa a diplomom. Pre všetkých športovcov organizátori pripravia občerstvenie. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia uskutoční v školskej telocvični.

plagat trojgeneracny den

Autor: (dem) , Foto: Mirka Chabadová ilustr.